KIA v Evropi prvič prodala preko 400.000 vozil

Kia Motors je konec novembra dosegla nov prodajni mejnik – prvikrat v svoji zgodovini je v Evropi zabeležila 400.000 prvič registriranih vozil v enem letu. To je precej bolje od lanskoletnega prav tako rekordnega izkupička 384.790 vozil, za katerega pa so pri Kii potrebovali en mesec več.

Tržni delež Kie v Evropi že 2,9 %
Z letošnjim povečanjem prodaje je Kiin tržni delež na evropskem trgu vozil poskočil na 2,9 % (lani v enakem obdobju 2,8 %), do konca leta pa bo verjetno dosegel 3,0 %. K prodajnemu uspehu je svoje dodal vstop Kie v nove razrede, ki je tudi dodatno okrepil Kiin sloves proizvajalca atraktivnih in visokokakovostnih vozil. Michael Cole, izvršni direktor pri Kia Motors Europe, je povedal: “Kiini oblikovalski in razvojni oddelki so razširili ponudbo svežih in privlačnih modelov, ki so pri evropskih
kupcih zelo priljubljeni in nam bodo nedvomno pomagali pri doseganju organske rasti v letu 2016.”

Takojšnji uspeh Nira in Optime
Novi hibridni križanec Niro – pri nas ga pričakujemo še ta mesec – se je že izkazal za veliko uspešnico, saj so evropski kupci od začetka prodaje julija 2016 naročili kar 23.000 primerkov. Prodaja novega Sportaga prav tako še naprej raste in je v primerjavi z letom 2015 večja za kar 35 %. V letošnjih prvih 11 mesecih je novi Sportage s skupno prodanimi 105.317 vozili presegel celoletno lansko prodajo v Evropi.

Ponudbo Kia Optime je izpopolnil prihod prvih primerkov nove izvedbe Sportswagon, priključnega hibrida in športnih GT različic. Nove različice so pripevale velik delež pri kar 214-odstotni rasti v primerjavi z enakim obdobjem lani. Trenutno novi Sportswagon, ki bo na naše ceste zapeljal v začetku naslednjega leta, predstavlja skorajda dve tretjini (65 %) prodaje Optime v Evropi. Bogatejša ponudba nove Optime povečuje Kiino priljubljenost v razredu D, še zlasti med flotnimi kupci.

Podobne objave