Septembra v Sloveniji vsak deseti fizični kupec kupil Kio

Po podatkih o prvič registriranih vozilih v Sloveniji, je Kia septembra skupno prodala 287 vozil, kar jo uvršča na 5. mesto po prodaji fizičnim in pravnim osebam med vsemi znamkami. Kiin tržni delež je bil septembra 7,3 odstotka, v celotnem letošnjem letu pa znaša 5,3 odstotka (2.154 vozil), kar je precej več od njenega tržnega deleža v Evropi (3,7 %).

Septembra je vsak deseti fizični kupec kupil Kio
Rezultat je bil še boljši pri prodaji fizičnim kupcem, kjer je Kia z 203 prodanimi primerki zasedla 3. mesto. Njen tržni delež je v tem primeru septembra znašal 10,1 odstotka, kar pomeni, da je bilo septembra vsako deseto vozilo, ki ga je kupila fizična oseba, znamke Kia.  V prvih devetih mesecih je njen tržni delež znašal 9,3 odstotka, več fizičnih kupcev so našli le Volkswagen (2.395 vozil, 12,5 %), Renault (2.022 vozil, 10,5 %) in Škoda (1.911 vozil, 10,0 %).

Ceed septembra (in v celotnem letu) najbolje prodajani model v svojem razredu
Najpomembnejši Kiin adut v mesecu septembru je bil Ceed (Ceed, Ceed SW, ProCeed, XCeed), ki je prejšnji mesec našel 90 novih kupcev. To mu je prineslo prvo mesto med vsemi modeli razreda C – ne le septembra, temveč v vseh dosedanjih letošnjih mesecih. S skupno prodanimi 571 primerki sta mu na zmagovalnih stopničkah družbo delala VW Golf (505 prodanih primerkov, septembra 45 vozil) in Renault Megane (357, septembra 22 vozil).

Sportage kraljuje v svojem razredu
Kia Sportage se je septembra v Sloveniji v svojem razredu prodajal najbolje. S skupno 87 prodanimi primerki je postal najbolje prodajani model v svojem razredu med fizičnimi in flotnimi kupci: za sabo je pustil modela Peugeot 3008 in Toyoto RAV4 (vsak po 50 prodanih vozil). S skupno prodanimi 661 vozili letos Sportage zares kraljuje, najbližje sta mu Hyundai Tucson (530 vozil) in VW Tiguan (524 vozil). V primerjavi z enakim obdobjem lani je prodaja Sportaga boljša za petino.

Stonic septembra drugi v svojem razredu in skupno tretji v letu 2021
Kompaktni križanec Stonic je prejšnji mesec pri prodaji zasedel drugo mesto (92 prodanih primerkov), v devetih mesecih letos pa je s 705 prodanimi primerki skupno tretji. Pred njim sta le VW T-Cross z 905 prodanimi primerki ter Renault Captur (896 prodanih vozil). Poleg tega, da Kia sodi med trenutno najbolj tehnološko napredne avtomobilske znamke z bogato ponudbo SUV vozil in oblikovnih križancev, je razlogov za njeno priljubljenost pri kupcih še kar nekaj ꟷ vozila Kia imajo moderen in večkrat nagrajen dizajn, varnostno in udobnostno bogato serijsko opremo, širok nabor dodatne opreme, 7-letno tovarniško garancijo, ki velja za celotno vozilo ter visoko vrednost glede na ceno.

Kia ima v Sloveniji trenutno na zalogi več kot 3.000 novih vozil
V časih, ko se znamke – ne le pri nas, ampak povsod po svetu – srečujejo s težavami pri izdobavah vozil zaradi pomanjkanja polprevodnikov, se lahko Kia v Sloveniji pohvali z bogato zalogo, ki trenutno ponuja več kot 3.000 vozil različnih modelov.

Podobne objave