Prestižna oblikovalska nagrada za novi Sorento

Kia Motors še naprej pobira nagrade za izjemno oblikovanje. Zdaj je Kia Sorento, znamkin zastavonoša, prvič prejel prestižno nagrado ‘iF Design Award’. Žirija globalno priznane nagrade je odlikovala 3. generacijo Sorenta, ki na evropske ceste prihaja že to pomlad, v kategoriji ‘Izdelek’.

Poleg ocenjevanja oblikovanja je žirija upoštevala še ostale kriterije: končna obdelava, stopnja inovacije, okoljski vpliv in varnost. Novi Kia Sorento je Kiin sedmi model z omenjeno nagrado. Od leta 2010 so jo (po tem vrstnem redu) prejeli modeli Venga, Sportage, Optima, Picanto, pro_cee’d in Soul.

“Zelo sem ponosen na to nagrado za Kia Sorento, ker je to priznanje velikega napredka v kakovosti,” pravi Peter Schreyer, predsednik in glavni oblikovalec pri Kia Motors Corporation in Hyundai Motor Company.

“Kia Sorento združuje klasično držo SUV vozila s premijskim videzom in občutkom, kar je zlasti opazno v potniški kabini. Ponuja zelo kakovostno oblikovanje in izjemno vrednost za svoj denar. To je velik dosežek naših mednarodnih oblikovalskih teamov, kar je tudi eden od razlogov, da sem vesel te nagrade.”

Novega Sorenta so razvili pri Kiinem oblikovalskem centru v korejskem Namyangu, svoje znanje pa so prispevali tudi njihovi oblikovalski oddelki iz Frankfurta in Irvinea (Kalifornija).

Vsestranskost, najsodobnejša oprema in novi 4-kolesni pogon
Novi Kia Sorento je stilski in vsestransko uporaben SUV. Bolj gladek, bolj nazaj pomaknjen profil in zaobljene površine dajejo Sorentu eleganten videz. Prostorna notranjost sledi vodoravnim linijam in nudi luksuzen videz ter zelo prijeten občutek z vrhunskimi materiali po celi kabini.

V primerjavi s predhodnikom ima novi Kia Sorento, ki je na voljo s 5 ali 7 sedeži, daljšo medosno razdaljo in potnikom nudi več prostora. Prtljažni prostor je večji, zahvaljujoč drsnemu delu sedežne klopi ter deljivi klopi (v razmerju 60:40) zaradi česar je še bolj vsestranski, največja prostornina prtljažnika pa znaša kar 1.732 litrov. Sorento ima zmogljiv in učinkovit 2,2-litrski turbodizelski motor z močjo 147 kW (200 KM), različice s 4-kolesnim pogon pa se ponašajo s Kiinim novim Dynamax™
All-Wheel-Drive sistemom.

Hi-tech pripomočki med drugim vključujejo premiumske dodatke kot sta 360-stopinjski prikaz dogajanja okrog vozila (Around View Monitor) in sistem pametnega samodejnega parkiranja, ki olajšata manevriranje in parkiranje vozila. Kupci si lahko omislijo najnovejše varnostne sisteme kot so npr. sistem za opozarjanje pri menjavi voznega pasu, sistem za opozarjanje pri premikanju za vozilom, sistem za prepoznavanje obcestnih hitrostnih omejitev ali prilagodljivi tempomat.

Več o nagradah in nagrajencih na www.ifdesign.de.

Podobne objave

Dodaj odgovor