Optima Sportswagon, Niro in novi Rio nagrajeni za oblikovanje

Kia je na letošnjem prestižnem oblikovalskem natečaju Red Dot spet zabeležila zmago – in tokrat kar trojno. V svojih kategorijah so zmagali modeli Optima Sportswagon, hibridni križanec Niro in povsem novi Rio. Optima Sportswagon je za svoj izjemen dizajn osvojila najprestižnejši naziv ‘najboljši med najboljšimi’, medtem ko je Niro prejel pohvale za izjemno izdelavo detajlov.

Optima Sportswagon zmagala v kategoriji ‘Red Dot: Best of the Best’
Optima Sportswagon nadaljuje uspešno zgodbo svoje limuzinske sestre, ki je leta 2016 prejela priznanje ‘najboljša med najboljšimi’, ter hkrati nadgrajuje uspeh prejšnje generacije Optime, ki je nagrado prejela leta 2011.

Od leta 2009 že 18 nagrad Red Dot
Kia je od leta 2009, ko je prvo nagrado prejel model Soul, skupaj z letošnjim zmagovalnim trojčkom zbrala že 18 nagrad Red Dot. Ob tem je potrebno omeniti, da je Kia letos osvojila tudi tri nagrade iF za oblikovanje.

“Oblikovanje treh modelov, ki so dobitniki priznanj Red Dot, je rezultat zelo tesnega sodelovanja naših oblikovalskih centrov v Koreji, Nemčiji in Združenih državah. Naš globalni oblikovalski tim je lahko ponosen na novo trojno zmago, ki poudarja Kiino oblikovalsko odličnost in so jo strokovnjaki enoglasno prepoznali,” o novem dosežku Kie pravi Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri korporaciji Kia Motors, ter dodaja: “Dejstvo, da smo z Optimo že tretjič osvojili nagrado ‘Red
Dot: najboljši od najboljših’, je dokaz nenehnega intenzivnega zavzemanja za doseganje najvišjih oblikovalskih standardov.”

Optima Sportswagon, Kiin prvi karavan v razredu D in namenjen izključno Evropi, nudi atraktivno zunanjost in visokokakovostno notranjost, čemur dodaja še praktičnost in privlačnost karavanske oblike.

Povsem novi Rio se opazno razlikuje od predhodnika in kupcem ponuja drzno, novo obliko in moderno, a zelo uporabno kabino, ki se ponaša z najsodobnejšimi tehnologijami s področja infotainmenta in varnosti. Daljši motorni pokrov in pokončnejši C-stebriček dajeta avtu bolj agresiven videz, proti vozniku usmerjena armaturna plošča pa nudi inovativen in ergonomičen dizajn.

Kia Niro praktične prednosti in privlačen videz kompaktnega križanca združuje z elegantnim slogom, zaradi katerega izstopa iz množice konzervativnejših hibridnih modelov ter ponuja edinstven videz.

Prijavljenih več kot 5.500 izdelkov iz 54 držav
Natečaj Red Dot Awards, ki vse od leta 1955 poteka pod okriljem oblikovalskega centra Severno Porenje-Vestfalija, velja za enega najprestižnejših na svetu na področju dizajna. Žirijo sestavlja 39 neodvisnih strokovnjakov, med katerimi so neodvisni oblikovalci, profesorji oblikovanja in novinarji.

Nagrade Red Dot podeljujejo v treh kategorijah (oblikovanje izdelkov, komunikacijsko oblikovanje in konceptno oblikovanje), ter jih vrednotijo na osnovi kriterijev, kot so inovacije, formalna kakovost, funkcionalnost in okoljska ustreznost. V boj za priznanja za leto 2017 so se potegovala podjetja iz 54 držav, ki so prijavila več kot 5.500 izdelkov.

Uradna podelitev nagrad Red Dot bo potekala 3. julija 2017 v nemškem mestu Essen, v operni hiši Aalto.

Podobne objave