Premierno v Frankfurtu

Iz Kie so potrdili, da se bo njihov novi dramatični evropski koncept, ki ga bodo predstavili 10. septembra na frankfurtskem salonu, imenoval Kia Niro. Niro predstavlja Kiin pogled na prihodnost B razreda in se ponaša z urbanostjo in trdnostjo ter med drugim predstavlja inovativni motor. Vozilo so oblikovali v Kiinem frankfurtskem oblikovalskem studiu – manj kot kilometre oddaljenem od sejmišča – pod budnim očesom Francoza Gregoryja Guillauma, njihovega glavnega evropskega oblikovalca.

Sprejemajoč vsak izziv, ki ga ponujajo sodobni vozniki, Niro predstavlja kombinacijo nagajivega značaja v robustni, toda še vedno elegantni obliki in pa mešanico materialov (deli iz nerjavečega jekla) znotraj kompaktnih mer. Rojen kot rezultat Kiine odločenosti pri iskanju novih kompaktnih vozil za individualistične in zahtevne voznike, ki jim je velikost še kako pomembna, Niro predstavlja zanimive elemente, ki jih ponavadi ne povezujemo z manjšimi avti in je ustvarjen v Evropi za
zadovoljitev evropskih okusov.

Kia bo Nirovo frankfurtsko »rojstvo« izkoristila za merjenje odziva morebitnih kupcev, kar bodo uporabili pri razvoju prihodnjih seijskih modelov.

Podobne objave

Dodaj odgovor