Nastop v znamenju elektrike

Kia bo na salonu IAA v Münchnu, ki se je do pandemije koronavirusa v nekoliko drugačni obliki bienalno odvijal v Frankfurtu, predstavila novosti na področju elektrifikacije.

Globalna premiera priključno hibridne različice novega Sportaga
Na salonu, ki je letos na spremenjeni lokaciji prvič namenjen mobilnosti in bo potekal od 7. do 12. septembra, bo korejski proizvajalec avtomobilov izvedel globalno premiero priključno hibridne različice povsem novega Sportaga (PHEV).

Prva evropska različica Sportaga v njegovi 28-letni zgodovini
Priključno hibridni Sportage temelji na prvi evropski različici Sportaga v 28-letni zgodovini tega zelo uspešnega modela. Sportage PHEV bo pritegnil ljudi, ki želijo preklopiti na elektriko, hkrati pa uživati v praktičnosti in privlačni obliki novega SUV modela. PHEV različico poganjajo 1,6-litrski T-GDI motor, elektromotor s trajnim magnetom z zmogljivostjo 66,9 kW in litij-ionski polimerni baterijski sklop z zmogljivostjo 13,8 kWh.

Evropska premiera Kiinega izključno električnega vozila EV6
Kia bo na salonu Evropejcem prvič predstavila model EV6, utelešenje nove Kie. Visokotehnološki BEV je razvit z namenom odstranitve vseh ovir, ki preprečujejo bolj množičen preklop na elektriko. EV6 bo ponujal zelo hitro polnjenje, dostop do široke mreže polnilnic, impresivno dolg doseg ter najbolj prostorno notranjost v svojem razredu. EV6 bo kupcem omogočal najboljšo izkušnjo električnega vozila, glede stroškov lastništva in dostopnosti pa bo enakovreden bencinskemu ali dizelskemu vozilu, a s precej manjšim okoljskim odtisom.

Obiskovalci IAA Mobility si lahko ogledajo vozila Kia na Odeonsplatzu
Obiskovalci salona IAA Mobility si bodo lahko Kiin razstavni prostor na Odeonsplatzu ogledali od 7. do 12. septembra, kjer bodo lahko s pomočjo virtualne resničnosti (VR) temeljito preizkusili EV6 ter seveda pobliže spoznali novi Sportage PHEV in novi EV6.

Podobne objave