Kia v Ženevi s tremi premierami

Na 83. ženevskem avtomobilskem salonu bosta svetovno premiero doživela visokozmogljivostna Kia pro_cee’d GT in cee’d GT. Prav tako se bo prvič postavil na ogled tudi novi koncept urbanega vozila Provo, na odru pa se jim bodo pridružili novi Carens in nadgrajena Optima Hybrid.

Kia pro_cee’d GT in cee’d GT sta najzmogljivejša modela v zgodovini Kie in bosta nedvomno popestrila tovrstni evropski segment. Oblikovana v Evropi pod taktirko predsednika in vodje oblikovanja Petra Schreyera, GT-ja se ponašata z drzno, športno postavo, LED dnevnimi lučmi, dvojno izpušno cevjo, 18-palčnimi alu platišči in opaznimi rdečimi zavornimi čeljustmi. Poganjal ju bo novi 1,6-litrski GDI bencinski turbo motor z močjo 204 km in 265 Nm navora, s pogonom na prednji kolesni par s prenosom
s pomočjo 6-stopenjskega ročnega menjalnika, ki novincema omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 7,7 sekunde. Proizvodnja obeh modelov bo od srede maja potekala v Kiini slovaški tovarni, prodaja pa se bo po vsej Evropi pričela sredi junija. Cene in podrobnejše specifikacije bodo znane neposredno pred začetkom prodaje.

Kia bo ob ženevskem jezeru predstavila tudi koncept urbanega vozila Provo. S hišno tigrovo masko, ki se vrašča v agresivno, a prijazno sprednjo podobo skupaj s stranskimi linijami prenaša hitrost in energijo iz vsakega zornega kota, koncept pa predstavlja Kiino predanost oblikovanju privlačnih vozil. Na ogled bo tudi novi Kia Carens, srednje veliki enoprostorec, ki je narejen za zadovoljitev potreb in pričakovanj sodobnih družin. Zaznamujejo ga vitke linije, prijetna notranjost, ki nudi
veliko prostora v kabini z možnostjo petih ali sedmih sedežev in širokim naborom opremskih in varnostnih pripomočkov. Na voljo bodo štirje motorji z močjo od 115 do 166 KM in emisijami CO2 od 124 g/km, v Evropi pa ga pričakujemo v naslednjih nekaj mesecih.

Kia Optima Hybrid je prvi evropski bencinski hibrid v D razredu, ki predstavlja Kiin razvoj
‘vzporednega hibridnega sistema’ z 2,0-litrskim bencinskim motorjem in 30-kilovatnim elektro
motorjem. Letnik vozil 2013 je nadgrajen, sedaj zagotavlja impresivne zmogljivosti – največja moč je 190 KM (140 kW), pospešek od 0 do 100 km/h v 9,4 sekunde, največja hitrost pa 192 km/h – zdaj še bolj učinkovit, s povprečno porabo 5,1 l/100km (prej 5,4 l/100km), in nižjimi emisijami CO2 od 119 g/km (prej 125 g/km).

Podobne objave

Dodaj odgovor