KIA je ‘proizvajalec leta’

Kia je bila na podelitvi nagrad TopGear.com 2022 imenovana za “proizvajalca leta”, s čimer še uspešneje zaključuje letošnje leto. To je drugo leto zapored, da je Kia odnesla zmago na podelitvi nagrad TopGear.com, saj je povsem novi EV6 lani zmagal v kategoriji ‘križanec leta’.

Novi Niro, Sportage in EV6 GT so prispevali k drugačnemu dojemanju znamke Kia
Kia je letos v Evropi lansirala več modelov, ki spreminjajo dojemanje znamke v širši javnosti – zlasti Sportage pete generacije in popolnoma novi Niro, ki sta Kiina najbolje prodajana modela v Evropi. Oba modela sta ponudila veliko nadgradenj v primerjavi s predhodnikoma in to na več področjih, vključno z zunanjim videzom in oblikovanjem notranjosti, tehnološkim napredkom in trajnostnimi rešitvami.

Jack Rix, urednik revije BBC Top Gear, je komentiral: “Kiina forma je izjemna. Kljub vsem oviram njena pot navzgor ne kaže znakov upočasnitve. Pravzaprav Kia postaja vse pogumnejša. Najnovejši Sportage je vrhunski družinski križanec v primerjavi s svojimi najbližjimi konkurenti, novi Niro pa deluje markantno in ponuja hibridno ali električno različico. EV6 GT ponuja različico s 430 kW (585 KM) z osupljivim načinom driftanja.”

Jason Jeong, predsednik Kia Europe, je dejal: “To je bilo izjemno leto za Kio na področjih novih modelov, prepoznavnosti znamke in prodaje. Naš tržni delež v Evropi je v zadnjih dveh mesecih še naprej stabilen pri 5,1 % in ta uspeh je posledica naše neverjetne ponudbe elektrificiranih modelov. V letu 2023 in v naslednjih letih bomo še naprej širili našo elektrificirano ponudbo. Upamo, da bomo navdihnili čimveč strank za prehod na trajnostno prihodnost za vse.”

Kiino elektrificirano potovanje se bo nadaljevalo leta 2023 s prihodom težko pričakovanega EV9
Kiina strategija “Plan S” predstavlja njene trajnostne cilje, vključno s 14 popolnoma novimi električnimi modeli do leta 2027. Naslednji model, ki bo predstavljen, bo Kiin težko pričakovani EV9, ki bo na evropskem trgu predstavljen leta 2023. Vozilo Kia EV9 bo predstavljalo vrhunec tega, kar je mogoče doseči z električnim terencem. Veliki električni SUV, razvit na Kiini novi električni globalni modularni platformi (E-GMP), za Kio pomeni začetek nove dobe sofisticirane, visokotehnološke
in trajnostne mobilnosti.

<div class=”bcmsFckVideo bcmsFckVideoIframe”>
<iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”469″ src=”//www.youtube-nocookie.com/embed/q7b1NMOVOEs?rel=0″ width=”592″></iframe>
</div>

Podobne objave