Kodiaq prejel nagrado Top Gear

Najvišje priznanje revije Top Gear: pri britanski avtomobilistični reviji so Škodo Kodiaq izbrali za najboljši avto za velike družine. Prvi veliki SUV češke avtomobilske znamke je žirijo prepričal s svojo prilagodljivostjo za vsakodnevne potrebe, odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo ter emocionalnim dizajnom. Škoda Kodiaq bo h kupcem zapeljal februarja 2017.

“Poslanstvo Škode Kodiaqa je, da se z njim izognemo vsakodnevnemu stresu,”
so presodili strokovnjaki. “V tem je bistvo njegove vsestranskosti. Ni treba, da bi družine imele pomisleke, ali je avto dorasel nalogam, ki jih prinaša družinsko življenje: bodisi pri natovarjanju prtljage ali prevozu oseb, pri vleki težkih bremen ali pri vožnji po lažjem terenu ali spolzki cesti – Škoda Kodiaq je kos vsem izzivom.”

Z do sedmimi sedeži, 24 asistenčnimi sistemi, več kot 30 domiselnimi rešitvami, priklopno obremenitvijo do 2,5 tone in največjim prtljažnikom v svojem razredu je Škoda Kodiaq pri izboru najboljšega avtomobila za velike družino več kot prepričal. Poleg velike prilagodljivosti za vsakodnevne potrebe je pri najnovejšem modelu češke avtomobilske znamke prepričalo tudi odlično razmerje med ceno in kako­vostjo. Še ena plus točka pri oceni žirije: emocionalni dizajn tega SUV modela. S Kodiaqom
znamka Škoda svoj ekspresivni oblikovalski slog prvič prenaša tudi v segmentu SUV. Njegova značilnost je markantna uigranost elegantnih linij, športnih potez in robustne podobe, ki simbolizira zaščito in moč.

Škodin najnovejši model bo v začetku leta 2017 prišel na tržišče z vsemi odlikami znamke. Za Škodo je značilna predvsem izjemna prostornost: pri dolžini 4,70 metra, širini 1,88 metra in medosni razdalji 2,79 metra so Škodini razvojniki dosegli maksi­malni izkoristek prostora. Vozilo se tako lahko prilagaja potrebam uporabnikov glede števila sedežev in prtljažnega prostora – tudi po zaslugi sedežev, ki so vzdolžno nastavljivi in imajo tudi nastavljiv naklon. Poleg tega SUV stavi na praktično
in intel­i­gentno opremo s številnimi uporabnimi in domiselnimi rešitvami ter na inovativne tehnologije, ki jih običajno najdemo v višjih avtomobilskih razredih. Z največjim SUV modelom znamka Škoda začenja široko zastavljeno ofenzivo SUV-modelov.

Podobne objave