Inovativni kompleks ‘EV6 Unplugged Ground’

Kia je osvojila novo nagrado Red Dot za leto 2022 za kulturni prostor blagovne znamke ‘EV6 Unplugged Ground’ v Seongsu v Seulu. Inovativni kompleks, kjer lahko ljudje na zabavne in domiselne načine doživijo nagrajeni model EV6, je prejel prestižno nagrado Red Dot “Najboljše od najboljšega ” v kategoriji “Notranja arhitektura in notranje oblikovanje”.

S kompleksom “EV6 Unplugged Ground” je Kia želela prezentirati sebe kot osveženo blagovno znamko, predstaviti svoje prvo namensko električno vozilo ter ustvariti prostor za stranke, kot ga ne zagotavlja noben drug proizvajalec. Na voljo je vse od območij izkušenj do testnih voženj ter strokovnih nasvetov o izdelkih – kompleks ljudem ponudi vpogled v prihodnost mobilnosti v Seongsuju, enem najbolj priljubljenih okrožij Seula. Seongsu, ki je bil prej industrijska soseska, se je v zadnjih letih
razvil v priljubljeno središče ustvarjalnosti in mode, lokalno prebivalstvo pa ga imenuje “korejski Brooklyn”.

Kia EV6 prejel dve nagradi Red Dot: ‘Najboljše od najboljšega’ in ‘Inovativen izdelek’
Kmalu po tem, ko je bil okronan za Evropski avto leta 2022, je Kia EV6 prejel tudi dve nagradi Red Dot: priznanje ‘Najboljše od najboljšega’ za svoj pionirski in v prihodnost usmerjeni dizajn, ter prvo nagrado v kategoriji “Inovativni izdelki”.

Red Dot Design Award je eno največjih oblikovalskih tekmovanj na svetu. Letna podelitev nagrad Oblikovalskega središča Severnega Porenja-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen) je razdeljena na tri discipline: oblikovanje izdelkov, oblikovanje blagovne znamke in komunikacij ter oblikovanje konceptov. Zgodovina nagrad Red Dot sega v leto 1955. Letošnje kandidate je ocenjevala 50-članska mednarodna žirija neodvisnih oblikovalcev, profesorjev oblikovanja in novinarjev s tega področja.

Podobne objave