EV9 s petimi zvezdicami na preizkusnih trkih Euro NCAP

EV9 s petimi zvezdicami na preizkusnih trkih Euro NCAP

Kiin novi električni model EV9 je na testiranjih Euro NCAP, vodilne evropske neodvisne organizacije za preizkušanje varnosti vozil, prejel najvišjo oceno za varnost. Popolnoma električni sedemsedežni SUV je prejel najvišjo oceno pet zvezdic, kar še dodatno dokazuje impresivne varnostne lastnosti vozila.

84 % vseh možnih točk za zaščito odraslih potnikov in 88 % za zaščito otrok
EV9 je bil odlično ocenjen v vseh štirih kategorijah. Dosegel je 84 % pri zaščiti odraslih potnikov, 88 % pri zaščiti otrok, 76 % pri zaščiti ranljivih udeležencev v prometu, vključno s pešci, in 83 % v kategoriji “varnostna pomoč”, ki ocenjuje vozilo na podlagi razpoložljivosti celovitega nabora tehnologij za preprečevanje trka. Pri Euro NCAP so pohvalili potniški prostor v vozilu EV9, ker je pri preskusu čelnega trka ostal stabilen in je dobro zaščitil kolena in stegnenice vseh
potnikov, ne glede na njihovo velikost in položaj sedenja. Pri preskusu s stransko oviro je EV9 dosegel maksimalno število točk in zagotovil močno zaščito vseh kritičnih delov telesa voznika in sopotnikov. SUV je bil pohvaljen tudi zaradi naprednega sistema eCall, ki v primeru trka opozori reševalne službe.

EV9 je še boljše rezultate dosegel pri preskusih z otroki, saj je vozilo zaščitilo vse kritične dele telesa lutk, ki so predstavljale šestletne in desetletne sopotnike. Organizacija je upoštevala prilagodljivost zračnih blazin vozila EV9 in inteligentni sistem za zaznavanje prisotnosti otrok. Euro NCAP je pri testiranju varnostnih asistenčnih tehnologij vozila EV9 izpostavil delovanje sistema samodejnega zaviranja v sili (AEB), ki se je dobro odzval na druga vozila in se v večini testnih
scenarijev izognil trčenju. Euro NCAP je med drugimi varnostnimi funkcijami izpostavil asistenčni sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKA), ki pri EV9 nežno popravlja smer vozila, če vozilo zapelje s svojega voznega pasu, in posreduje tudi v bolj kritičnih situacijah. Sistem za pomoč pri prepoznavi hitrostnih omejitev se je izkazal tudi kot dober pri določanju lokalne omejitve hitrosti, pri čemer lahko voznik izbere, ali naj sistem samodejno nastavi omejitev.

Zelo trdna električna globalna modularna platforma in inteligentni varnostni elementi skupaj zagotavljajo izjemne varnostne lastnosti. Varnostno oceno vozila EV9 sta izboljšali zelo trdna električno-globalna modularna platforma (E-GMP) in toga struktura karoserije. V kombinaciji z različnimi aktivnimi funkcijami za pomoč vozniku in varnostnimi funkcijami to potrjuje, da EV9 zagotavlja največje udobje in varnost na cesti.

Podobne objave