|

Intervju s sodelavko Tatjano iz tehničnih pregledov Ivančna Gorica

V tokratnem intervjuju vam predstavljamo Tatjano Lokar Zidar iz ekipe podjetja Pan Jan, ki je s podjetjem povezana že od leta 2012. Tatjana, ki opravlja delo referentke na tehničnih pregledih v Ivančni Gorici, deli svoje izkušnje, izzive in motivacije, ki so jo spremljali skozi leta dela v podjetju.

Kakšno delo opravljaš v podjetju Pan Jan in kako si se znašla tu? Kakšni so bili tvoji začetki? Na kateri lokaciji opravljaš svoje delo?  

V podjetju sem zaposlena kot referentka na tehničnih pregledih v Ivančni Gorici. Zaposlitev sem dobila ob odprtju nove poslovalnice. Pred tem sem bila brezposelna in prijavljena na zavodu, saj je podjetje kjer sem prej delala, šlo v stečaj. Začetki so bili zahtevni saj je delo, ki ga opravljam, zahtevno in obsežno. Vendar sem imela srečo, da sem lahko računala na pomoč sodelavk in sodelavcev, ki so mi olajšali začetek moje delovne poti. 

Z nami si torej že 11 let. Delo referentke pa je verjetno spremljalo tudi polno izzivov in negotovosti. Kaj te motivira vse pri tem delu?  

Kot sem že omenila, sem bila del prve ekipe zaposlenih, ki smo začeli z odprtjem poslovalnice v Ivančni Gorici. V tem času smo doživeli tako manj prijetne kot prijetne trenutke. Delo je izjemno obsežno, saj nas vsakodnevno sooča z nenehnimi spremembami in raznolikimi strankami, ki barvajo naš delavnik z življenjskimi, spoštljivimi in včasih na prvi pogled nemogočimi situacijami. Kljub temu se trudimo, da te situacije rešimo v obojestransko zadovoljstvo. 

Smemo se pohvaliti kot tim, ki se medsebojno podpira, si stoji ob strani in vsak dan stremi k temu, da konča delovnik z zadovoljstvom. Razlog, da sem še vedno ponosna članica te ekipe, je predvsem zanimivo delo in pristen odnos, ki ga imam s svojimi sodelavci. Ne glede na to, kako naporen je kdaj pa kdaj delavnik, se prijaznost in pozitiven odnos do strank ne spreminjata. 

V vsakem poklicu se kdaj pa kdaj znajdemo v situaciji, ko nas nekaj vrže iz ravnotežja, a vedno znova najdem razlog in moč, ki me vodita naprej. Hvaležna sem, da sem del te močne ekipe

Kakšni so tvoji osebni interesi? Kako preživljaš čas, ko se ne vidimo v pisarni? 

Osebni interes mi je, da vzdržujem kakovosten in spoštljiv odnos tako do svojih sodelavcev kot do nadrejenih. Prav tako pričakujem, da bo ta odnos vzajemen, saj verjamem, da je to ključ do uspešnega sodelovanja. Le skupaj, z medsebojnim spoštovanjem, bomo lahko dosegli najboljše rezultate in se uspešno razvijali. 

Prosti čas najraje preživljam s svojo družino ali pa, kadar mi čas dopušča, v naravi. V naravi najdem notranji mir in svežo energijo, ki me napolnita in me pripravita na nove izzive. Menim, da se premalo zavedamo naravnega bogastva okoli nas, zato se trudim čim več časa preživeti v njenem objemu

Če se ozreš po svojih sodelavcih, katere dobre lastnosti občuduješ pri njih? Pri kom? 

Vsak sodelavec ima svoje edinstvene lastnosti in imeti takšen odnos, kot ga imamo mi, je resnično dragocen. Zelo sem hvaležna vsakemu posamezniku, ki me sprejema takšno, kot sem in verjamem, da lahko skupaj nadaljujemo to pozitivno pot. 

Kako sama gledaš na svoje delo v podjetju Pan Jan in na svojo prehojeno pot?    

Delo, ki ga opravljam, me napolnjuje z veseljem in vedno se trudim, da ga opravim z največjo predanostjo, ne glede na zahtevnost. Vedno stremim k temu, da izpolnim pričakovanja strank. 

Svojo poklicno pot sem začela pred skoraj tremi desetletji in v tem času sem pridobila raznolike delovne izkušnje, ki so me naučile, da so ključne vrednote za uspeh poštenost, srčnost, spoštljivost in potrpežljivost. Prav tako verjamem, da lahko pričakujem enako od svojih sodelavcev in strank. 

Ko sem se pridružila podjetju Pan Jan, sem to storila s trdnim namenom in odločnostjo. Še danes ohranjam to enako odločnost, ne glede na težke situacije, ki se pojavijo, te sprejemam kot priložnost za rast in dodaten zagon. 

Kaj te osebno navdihuje? Lahko z nami deliš dober citat? 

“Delaj dobro, bodi dober, in dobro ti bo povrnjeno.” 

Imaš kakšno dobro anekdoto iz podjetja Pan Jan? Zaupaj nam jo!  

Ja, nekega dne je na tehnične preglede prišel gospod v delovnih hlačah, s kapo na glavi in malce sramežljivim nasmehom registrirat svoj traktor in zanj obnoviti zavarovanje. Uredila sem vso potrebno dokumentacijo in, ko sem skoraj že bila pri koncu, je gospod rekel: »vzel bi še mednarodno karto«. Jaz sem ga začudeno pogledala in vprašala »mednarodno karto? Za traktor? Kje pa mislite z njim potovati?«. Gospod je odgovoril s širokim nasmeškom » moja zelenjava in moj vrt sta čez mejo na travniku, tako, da ko grem po paradižnik, krompir in podobno, pravzaprav prečkam mejo«.  Vsi skupaj smo se pošteno nasmejali.  

 

Podobne objave