EV6 GT bo nasledil Stingerja

Pri Kii so potrdili, da so naročila za njihov model Stinger zaključena, s čimer je odprta pot novemu popolnoma električnemu EV6 GT, najzmogljivejšemu vozilu, ki ga je Kia kdaj izdelala in novemu paradnemu modelu znamke. Kia Stinger, predstavljen leta 2017, je od takrat doživel vrsto posodobitev, ki so bila potrebna  v zelo konkurenčnem evropskem segmentu zmogljivih kombilimuzin. Stinger, ki ga je poganjal 3,3-litrski bencinski motor V6 z dvojnim turbopolnilnikom, je bil do nedavnega
Kia z najhitrejšim pospeškom, saj je od 0 do 100 km/h potreboval le 4,9 sekunde.

EV6 GT bo nasledil Stingerja kot Kiinega najprestižnejšega grand tourerja
Stinger je bil tudi Kiin ikonični avtomobil. Visokozmogljiva kombilimuzina s pogonom na zadnji kolesi je bil uresničenje drzne namere znamke, da ustvari vozilo, ki je sposobno udobno in v velikem slogu premagovati velike razdalje. Kiin ‘grand tourer’ je znamko predstavil tudi drugačnemu tipu kupcev in je igral pomembno vlogo pri preoblikovanju dojemanja znamke.

Električni EV6 GT (430 kW / 585 KM) od 0 do 100 km/h pospeši v zgolj 3,5 sekunde
Novi model ne prevzema le Stingerjeve krone kot Kia z najhitrejšim pospeškom, ki od 0 do 100 km/h pospeši v 3,5 sekunde, temveč je tudi najzmogljivejši serijski avtomobil, kar jih je Kia kdaj izdelala. Njegov električni pogonski sklop z dvema motorjema (en spredaj in en zadaj) se ponaša z močjo 430 kW (585 KM) in navorom 740 Nm. EV6 GT sloni na Kiini električni globalni modularni platformi (E-GMP), zasnovani za prilagoditev precejšnji električni moči vozila. Z zmogljivim motorjem na
vsaki osi in baterijo dolgega dosega s 77,4 kWh, nameščeno pod ravnim dnom kabine, EV6 GT ponuja izdatno notranjo prostornost v elegantni obliki križanca. Njegov doseg z enim polnjenjem znaša do 424 km (kombinirano WLTP), tehnologija polnjenja 800 V pa mu omogoča zelo hitro polnjenje od 10 do 80 odstotkov napolnjenosti baterije v samo 18 minutah.

Prvi kupci EV6 GT iz Evrope že dobili svoja vozila
Kia bo izpolnila vsa obstoječa naročila strank za Stingerja in še naprej zagotavljala popolno skrb za stranke in poprodajno podporo vsem lastnikom Stingerja. Prve dobave EV6 GT evropskim kupcem v teh dneh že potekajo.

Podobne objave