Kia že tretje leto zapored najbolj zanesljiva množična avtomobilska znamka

Kia je že tretje leto zapored številka ena med množičnimi znamkami v študiji J.D. Power VDS 2023 o zanesljivosti vozil (Vehicle Dependability Study), ki temelji na poročanju lastnikov o težavah s svojimi tri leta starimi vozili. Tej pomembni skupni zmagi je treba dodati še tri zmage v posameznih razredih, kjer so zmagali Forte (kompaktni avtomobil), Optima (srednje velika limuzina) in Sportage (kompaktni SUV). Najnovejši dosežek še naprej krepi Kiin sloves avtomobilista, ki proizvaja najbolj
zanesljiva vozila.

“Ena stvar je, da Kia hvali svojo vrhunsko zanesljivost, druga stvar pa, da jo prepozna organizacija, kot je J.D. Power,” je dejal Sean Yoon, predsednik in izvršni direktor Kiine severnoameriške podružnice ter dodal: “Priznanja J.D. Power so potrditev naše predanosti razvoju zanesljivih vozil. To, da smo bili 3 leta zapored imenovani za najboljšo množično znamko, veliko pove, saj naši kupci prisegajo na vozila Kia na podlagi svojih izkušenj iz prve roke.”

Študija preučuje težave, s katerimi so se v zadnjih 12 mesecih srečali lastniki tri leta starih vozil. Splošna zanesljivost je določena s številom prijavljenih težav na 100 vozil (PP100). Tako nižja ocena odraža višjo stopnjo zanesljivosti. Študija je bila sestavljena iz 30.062 izpolnjenih anket in je preučevala, kako vozila modelnega leta 2020 trenutno delujejo na področjih kakovosti, zamenjave komponent in privlačnosti.

“J.D. Power zbira in sestavlja na desettisoče glasov lastnikov vozil. Lastniki vozil Kia so svojim vozilom podelili visoke ocene za kakovost in pohvalno ocenjujejo svoje izkušnje po treh letih lastništva,« je dejal Doug Betts, predsednik globalnega avtomobilskega oddelka J.D. Power. “Priznanje za najbolj zanesljivega množičnega avtomobilista že tretje leto zapored, poleg prejetih nagrad za modele Sportage, Forte in Optima, dokazuje, da je Kia prisluhnila glasu strank in jim nudi tako želeno
zanesljivost.”

Študija zajema 184 specifičnih problemskih področij v devetih glavnih kategorijah vozil: podnebje; asistenčni sistemi; vozniška izkušnja; zunanjost; funkcije/upravljanje/zasloni; infotainment; notranjost; pogonski sklop; sedeži.

Podobne objave