Med 14 klubi tudi Olimpija in Krka

Kia je letos že petnajstič zapored pokrovitelj regionalne košarkarske klubske lige ABA (Adriatic Basketball League), ki združuje najboljše košarkarske klube Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Črne gore.

Ena najmočnejših lig Evrope
Liga, ki je od krstne sezone 2001/2002 dvakrat zamenjala ime (Goodyear, NLB), a še vedno vzporedno ohranja tudi naziv Jadranska liga, že od samega začetka sodi med najmočnejše košarkarske lige v Evropi. Odličnost lige je tudi razlog, da ji znamka Kia kot proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu že vsa leta trdno stoji ob strani. V ligi ABA je igralo precej velikanov evropske in svetovne košarke, od zdajšnjih NBA igralcev so tako v njej tekmovali na primer Goran Dragić, Nikola Jokić,
Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, Dario Šarić, Mario Hezonja, Jusuf Nurkić in Nikola Peković.

Med 14 klubi tudi Olimpija in Krka
V letošnji sezoni v ligi tekmuje 14 moštev iz vseh 6 držav s področja nekdanje Jugoslavije, slovenske barve pa branita ljubljanska Olimpija in novomeška Krka. Naslov prvaka letos brani beograjska Crvena zvezda, ki bo prvenstvo skušala osvojiti tretjič zapored. V ligi imajo tudi sicer največ uspeha srbski klubi, ki so doslej na koncu slavili kar 11-krat.

Kia podpira več kot le šport
Razlogi za Kiino dolgoletno sponzorstvo lige so več kot le športni. Liga ABA je namreč edino športno tekmovanje, ki povezuje celotno regijo bivše Jugoslavije, s tem pa posredno spodbuja vrednoti sodelovanja in spoštovanja drugačnosti, za katerimi stoji tudi znamka Kia. Dodaten razlog za sponzorstvo je to, da velja košarka za enega najbolj priljubljenih in uspešnih športov v regiji. Kia je tudi sicer velik podpornik vrhunskih športnih dogodkov, med katerimi gre izpostaviti  nogometni
prvenstvi FIFA in UEFA, teniški turnir Australian Open in košarkarsko ligo NBA. Ob tem Kia sponzorira tudi številne svetovne klube in reprezentance v športih, kot so nogomet, košarka, odbojka, hitrostno drsanje, smučarski skoki, lokostrelstvo in mnogi drugi.

Podobne objave