Edinstveni center za varnost

Za družbo Kia Slovaška sta varnost in zdravje zaposlenih na prvem mestu, zato neprestano vlaga v nove tehnologije in programe, ki zagotavljajo varno in zdravo delovno okolje za zaposlene. Njihov izobraževalni center za varnost in zdravje pri delu simulira realistično delovno okolje, kjer zaposleni lahko izkusijo scenarije, kot so padci z višine, električni udar, reševanje iz zaprtih prostorov, izpostavljenost hrupu in uporaba zaščitne opreme. Gradnja tega centra je zahtevala naložbo v višini
skoraj 500.000 evrov, od tega je bila približno polovica namenjena nakupu strojev in opreme, preostanek pa prilagoditvi prostorov in logistični podpori projekta.

„Prepričani smo, da sta izobraževanje in komunikacija ključna za preprečevanje poškodb na delovnem mestu. Naš center za usposabljanje na področju varnosti in zdravja pri delu nam omogoča, da izvajamo napredno usposabljanje na področju varnosti in zdravja pri delu za širok krog ljudi. Verjamemo, da bomo s tem prispevali k izboljšanju varnosti na delovnem mestu, ne le v družbi Kia Slovaška, temveč tudi v regiji“ je dejal Tomáš Potoček, tiskovni predstavnik družbe Kia Slovaška.

Kia Slovaška je že leta 2014 postala prvo avtomobilsko podjetje na Slovaškem, ki je prejelo certifikat “Varno podjetje” od nacionalnega inšpektorata za delo. Leta 2019 si je podjetje uspešno zagotovilo ta certifikat za nadaljnje petletno obdobje, letos pa se znova poteguje za to priznanje. Certifikat “Varno podjetje” potrjuje, da podjetje postavlja zdravje in varnost zaposlenih na enako raven kot gospodarsko uspešnost. Kia Slovaška močno poudarja sodelovanje z zaposlenimi pri
preprečevanju poškodb. To zagotavlja tudi z interno mobilno aplikacijo, ki jo uporablja več kot 95 % zaposlenih. Prek nje lahko zaposleni prijavijo pomanjkljivosti neposredno iz proizvodnega obrata, kjer opazijo kakršno koli tveganje. Gradnja varne kulture poteka tudi preko ocenjevanja zaposlenih, saj lahko le ti izboljšajo svojo oceno tako, da opozorijo na morebitna tveganja in nevarne situacije.

Podobne objave