|

Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju KIA Motors na Slovaškem

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS) in Veleposlaništvom RS v Bratislavi organizira »Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev« v podjetju KIA Motors Slovakia. Dogodek, ki bo 11. novembra 2014 v Žilni na Slovaškem, predstavlja nadaljevanje izjemno odmevnih in uspešno izvedenih predstavitev slovenskih dobaviteljev v razvojno-inovacijskih centrih BMW Group, Škoda Auto,  FIAT Group in AvtoVAZ lani in letos.

Namen obiska je povečanje prepoznavnosti Slovenije in slovenskih dobaviteljev na Slovaškem, vzpostavljanje stikov med slovenskimi obstoječimi in potencialnimi dobavitelji ter visokimi predstavniki in inženirji slovaškega podjetja KIA Motors in s tem posledično povečanje gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Slovaško.

Na Dnevu slovenskih dobaviteljev, ki bo v torek, 11. novembra 2014, potekal v Žilni na Slovaškem, se bo predstavilo 12 slovenskih proizvajalcev komponent in opreme v avtomobilski industriji, in sicer: BOXMARK Leather d. o. o., CIMOS d. d., EMO – Orodjarna d. o. o., FILC d. d., Gorenje Orodjarna d. o. o., Grammer Automotive Slovenija d. o. o., MLM d. d., Oprema Ravne d. o. o., SG Automotive d. o. o., TPV d. d., Unior d. d. in Siliko d. o. o. Dogodka se bo poleg predstavnikov SPIRIT Slovenija
in ACS udeležila tudi veleposlanica RS v Bratislavi, Nj. eksc. Bernarda Gradišnik. V okviru dogodka bo organizirana predstavitev oziroma tako imenovani “hišni sejem” slovenskih proizvajalcev oziroma dobaviteljev komponent in opreme v avtomobilski industriji in neformalno mreženje, udeleženci pa si bodo ogledali tudi proizvodnjo.

KIA Motors Slovakia je prva evropska tovarna južnokorejskega proizvajalca avtomobilov Kia Motors in proizvaja tri modele vozil (ceed, venga in sportage) za evropski in ruski trg. Proizvodnja je v letu 2013 prvič presegla 300.000 vozil in je v veliki meri robotizirana. V podjetju je zaposlenih 3.800 ljudi, kar je glede na obseg proizvodnje malo. KIA je edina tovarna avtomobilov na Slovaškem, kjer izdelujejo tudi motorje, in sicer kar 6 različic.

Podobni dogodki so v organizaciji SPIRIT Slovenija in partnerjev potekali že lani, in sicer februarja 2013, ko je bila v podjetju BMW v Münchnu predstavitev slovenske avtomobilske industrije in oktobra 2013, ko je bila predstavitev slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju Škoda ter letos, ko sta bila dneva slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju FIAT (januarja) in podjetju AvtoVAZ v ruskem Toljatiju (aprila).

Podobne objave

Dodaj odgovor