|

Izjemna dogodivščina z avtohišo Pan Jan in Nino Pušlar

Za pet srečnih nagrajencev avtohiše Pan Jan je bilo sredino jutro, 18. oktobra, vse prej kot običajno. Zgodaj zjutraj je AMZS Center varne vožnje na Vranskem postal prizorišče srečanja nagrajencev in ekipe Pan Jan.
Po uvodnem pozdravu s strani inštruktorja Damijana je sledil teoretični del v učilnici. Varnostna razdalja in obnašanje vozila ob zdrsu sprednjega dela sta bila osrednji temi, ki sta postavili trdne temelje za nadaljnje praktične vaje na poligonu. Na poligonu so udeleženci skupaj z inštruktorjem najprej obnovili znanje pravilnega sedenja v avtomobilu, pravilne uporabe varnostnega pasu in pravilne drže rok na volanu. Po tem osnovnem usposabljanju so pod vodstvom inštruktorja preizkusili, kaj dejansko pomeni prekratka varnostna razdalja in kako ravnati ob zdrsu sprednjega dela vozila. Na voljo so imeli tri vozila avtohiše Pan Jan: Škoda Enyaq iV, Škoda Kodiaq in Kia Sportage.

Sledila je vaja z distraktorjem, v kateri je ambasadorka Nina Pušlar sedela na sovoznikovem sedežu. Udeleženci so v praksi spoznali, kako lahko drugi dejavniki vplivajo na reakcijski čas in kako ključna je pravilna reakcija v kritičnih situacijah. Vajo so najprej izvedli z Nininim vozilom Kia Sorento in nato še z drugimi vozili avtohiše
Zadnji del dogodka je prinesel dva izredno poučna modula. Prevračalnik in test s “pijanimi očali” sta vsakemu udeležencu jasno pokazala pomen pravilne uporabe varnostnega pasu in nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola.

Zaključek in posebno doživetje pa je bila vožnja po SUV poligonu, kjer so se vsi lahko prepričali o zmogljivosti SUV vozila Škoda Kodiaq, volan in vožnjo pa smo seveda prepustili našemu izkušenemu inštruktorju Damijanu.

Dan je minil hitro, a vtisi bodo zagotovo ostali za vedno. Ob 13. uri so se nagrajenci z nasmehi na obrazu poslovili in se odpravili proti domu z bogatejšimi izkušnjami.

Ta dan ni bil zgolj dogodek, ampak prava avtomobilska pustolovščina, ki so jo omogočili avtohiša Pan Jan in njihova ambasadorka Nina Pušlar. To je bila priložnost, kjer sta se varna vožnja in  zabava  združili v edinstveno doživetje. Veseli smo, da smo lahko omogočili in bili del tega čudovitega doživetja.

 

 

 

 

 

Podobne objave