|

INTERVJU z direktorjem podjetja Pan-Jan

ROMAN PRIJATELJ se je ekipi Pan-Jan pridružil 1998. Kakšno delo je opravljal, ko se je ekipi pridružil in kakšno opravlja sedaj, kako preživlja prosti čas, kaj ga  v življenju motivira ter katera je njegova najljubša anekdota ali citat, preberite v pogovoru.

Kakšno delo opravljaš v podjetju Pan-Jan in kako si se znašel tu? Kakšni so bili tvoji začetki? Na kateri lokaciji opravljaš svoje delo?
Trenutno sem direktor podjetja. Avtomobilizem me je vedno zanimal in sem se dela v tem podjetju in branži zelo veselil. V podjetju sem začel kot prodajalec vozil Škoda in prodajalec rabljenih vozil. Ker smo takrat bili manjše podjetje je moje delo zajemalo tudi delo skladiščnika in servisnega sprejemnika. Torej poznam celoten delovni proces v naši avtohiši.

Si eden prvih zaposlenih (z nami si že 25 let), delo direktorja pa je pogosto zahtevno, saj je polno izzivov in negotovosti. Kaj te je motiviralo, da si z nami preživel/a toliko časa in kaj te motivira danes, da še vztrajaš?
Vedno me motivirajo uspehi, ki jih žanjemo in spremljanje razvoja dogodkov od ideje do realizacije. Lepo je tudi videti zadovoljne zaposlene, kateri so ogledalo podjetja in na drugi strani zadovoljne stranke, ki vidijo da se trudimo za njih.

Kakšni so tvoji osebni interesi? Kako preživljaš čas, ko se ne vidimo v pisarni?
V prostem času sem najraje z družino in v krogu svojih prijateljev. Mnogokrat z avtodomom odkrivamo nove kraje in kulture širom po Evropi. Moj drugi hobi pa je off road vožnja po težkem terenu, ki mi požene adrenalin in zbistri um.

Če se ozreš po svojih sodelavcih – katere dobre lastnosti občuduješ pri njih? Pri kom?
Pri sodelavcih najbolj cenim, da so pošteni in zavzeti. Tako kot sem jaz do njih pričakujem, da so tudi drugi do mene.

Kako sam/a gledaš na svoje delo v podjetju Pan-Jan in na svojo prehojeno pot? Kakšna je razlika med osebo, ki je prišla v Pan-Jan pred 25 leti in osebo danes?
Zagotovo sem se osebnostno, v pozitivni smeri, močno razvil. Malokaj me omaja in vedno iščem pozitivno pot rešitve, ne glede na izziv, ki ga imam pred sabo.

Kaj te osebno navdihuje? Lahko z nami deliš dober citat?
Vse, kar želite, da bi ljudje vam storili, storite tudi vi njim. Če bi živeli v slogu te misli, bi bil svet zagotovo prijaznejši.

Imaš kakšno dobro anekdoto iz podjetja Pan-Jan? Zaupaj nam jo!
Težko izločim eno, ker se nam stalno veliko dogaja in večkrat pravim, da bi lahko napisali knjigo, morda jo enkrat celo bomo (smeh). Naj opišem smešno anekdoto, ki se je zgodila ne dolgo nazaj v Ivančni Gorici. V nam zelo nestrpnem pričakovanju odprtja obvoznice, ki poteka tudi mimo naše poslovne stavbe in nanjo čakamo že od vsega začetka delovanja, smo se ne dolgo nazaj razveselili novice, da se odpira obvoznica v Ivančni Gorici. Mi smo seveda pomislili samo na obvoznico mimo naše poslovne stavbe. Sicer je bilo res do zadnjega dne vse videti še kot veliko gradbišče, ampak mi smo trdno verjeli, da je to to. No, ni se zgodilo, zgodila pa se je otvoritev odprtja zahodne obvoznice in krožišča Marof, ki je za celotno skupnost tudi zelo velika pridobitev in ob tej priliki čestitke za tako velik projekt in hitro izgradnjo. Mi pa še vedno potrpežljivo čakamo na ”našo” obvoznico in verjamem, da bo zgrajena prav kmalu.

Podobne objave