|

Zračne blazine za avtodome: Dodana varnostna funkcija za vaše potovanje

Avtodom je edinstveno prevozno sredstvo, ki vam omogoča svobodno potovanje in udobno bivanje. Pri avtohiši Pan Jan vemo, kako pomembno je, da imate popolno zaupanje v varnost vašega avtodoma med vožnjo.   Zato vam v nadaljevanju predstavljamo zračne blazine za avtodome, inovativno rešitev, ki še dodatno izboljša varnost vašega doma na kolesih.

Zračne blazine za avtodome so napreden sistem vzmetenja, ki nadomešča tradicionalne vzmeti in blažilnike ter omogoča boljše uravnavanje višine avtodoma. Ta tehnologija je že dobro znana in uveljavljena v svetu avtomobilizma, zdaj pa je na voljo tudi za avtodome. Zračne blazine omogočajo prilagajanje višine avtodoma glede na različne pogoje vožnje, kar vam omogoča večjo stabilnost, udobje in varnost na cesti. Sistem zračnih blazin blaži tresljaje in neravnine na cesti, kar zmanjšuje premikanje notranje opreme avtodoma ter povečuje udobje potnikov. Prav tako zmanjšujejo prekomerno obrabo pnevmatik in drugih komponent vzmetenja, kar lahko podaljša življenjsko dobo vašega avtodoma.

Kako delujejo zračne blazine za avtodome?

Gre za sistem, ki je sestavljen iz posebnih blazin, ki se namestijo med ogrodje avtodoma in osi. Te blazine so napolnjene s stisnjenim zrakom in omogočajo prilagajanje višine avtodoma glede na obremenitev in teren. Naše zračne blazine so opremljene tudi z naprednim sistemom regulacije tlaka, ki samodejno prilagaja tlak v blazinah glede na različne pogoje vožnje. To zagotavlja optimalno uravnoteženje avtodoma na cesti.

 Kako poteka vgradnja zračnih blazin?

  1. Na vozilu se najprej na obstoječem vzmetenju na zadnji osi izgradi gumi blažilce. Na to mesto se vgradi komplet zračnih blazin (zračna blazina, plošči z pritrdišči in priključkom za zrak). Pritrditev je izvedena z pritrdilnimi elementi proizvajalca zračnega vzmetenja.
  2. Po vgradnji zračnih blazin se namesti še pnevmatske cevi.
  3. Ko so pnevmatske cevi vgrajene in pritrjene v skladu z navodili proizvajalca zračnega vzmetenja, na lahko dostopnem delu namestimo še merilnika tlaka in polnilno regulacijska ventila. Merilnika, priključna ventila in zračne blazine se povežejo s pnevmatskimi cevi.
  4. Po vgradnji se izvede kontrolo tesnosti pnevmatskega sistema.

Vgradnja zračnih blazin za avtodome je lahko kompleksen postopek in priporočljivo je, da jo opravi strokovnjak.

Pravilno nameščene blazine bodo zagotovile optimalno delovanje vzmetenja in podaljšale življenjsko dobo drugih komponent sistema vzmetenja.

Tako vam v podjetju Pan Jan naši strokovnjaki strokovno namestijo zračne blazin na vaš avtodom (na klasična in AL-KO podvozja) ali dostavno vozilo in opravimo vpis v homologacijski karton.

Kontakt:

Pan Jan Trebnje – Rajko Uhan: 07/34 60 705

Podobne objave