Vam je počilo vetrobransko steklo?

Servisni svetovalci pri PAN-JANu vam svetujemo, da ukrepate takoj, ko opazite poškodbo vetrobranskega stekla, saj  je eden osnovnih dejavnikov varnosti potnikov in eden najpomembnejših elementov trdnosti ogrodja osebnega avtomobila.

Vetrobransko steklo je varnostno laminirano, a se trdnost poškodovanega vetrobranskega stekla zmanjša za 50 %. Zaradi vremenskih vplivov in tresljajev lahko steklo kadarkoli poči. Če boste ob poškodbi reagirali hitro, vam bomo vetrobransko steklo lahko popravili.

KDAJ JE DOVOLJ POPRAVILO IN KDAJ JE POTREBNA MENJAVA?

Popravilo vetrobranskega stekla je možno, kadar je velikost poškodbe na steklu manjša od velikosti kovanca za dva evra in če ta ni v vidnem polju voznika, kjer popravilo ni dovoljeno.  Če popravilo ne bo mogoče, se bomo odločili za strokovno menjavo vetrobranskega stekla.

Stransko, zadnje in panoramsko avtosteklo je kaljeno enoplastno. Ob poškodbi se takšno steklo razleti, vendar pa njegovi drobci ne porežejo potnikov v vozilu. V tem primeru popravilo ni možno. Steklo kvalitetno nadomestimo z novim.

KAKO POTEKA MENJAVA STEKLA

Delo opravimo kvalitetno in vestno, saj pred menjavo stekla zavarujemo karoserijo in notranjost vozila, nato strokovno odstranimo vetrobransko steklo ali drobce kaljenih stranskih stekel ali strešnega okna. Popravimo ali zamenjamo vetrobransko steklo, ostala stekla se vedno vgradijo nova. Poleg strokovne izvedbe del imamo tudi večjo zalogo vetrobranskih stekel, ki so homologirana za tip vozila, na katerega se vgradijo.

CENA

Cena menjave vetrobranskega stekla je odvisna od vašega zavarovanja. Če vaše zavarovanje krije poškodbe avtostekel, bo menjava oziroma popravilo vetrobranskega stekla brezplačna. Zamenjava vetrobranskega stekla prav tako ne bo vplivala na vaš zavarovalni bonus ali premijo.

Pri nas vgrajena avtomobilska stekla – tako na osebnem kot na tovornem vozilu – vam bodo še dolgo zagotavljala brezskrbno in varno vožnjo.

Prepričajte se in nas v primeru poškodbe ali nasveta obiščite v naših servisih PAN-JAN Trebnje ali Ivančna gorica!

Ivančna Gorica: Miha Flisar – 01 / 32 04 715

Trebnje: Rajko Uhan – 07 / 34 60 705

Podobne objave