asistenčni sistem park assist

Tudi vi parkirate s pomočjo asistenčnega sistema Park Assist?

Predstavljamo vam najnovejše informacije o asistenčnemu sistemu Park Assist, kateri je na voljo tudi v naših najnovejših vozilih Škoda in Kia. Ta sistem je zasnovan za olajšanje parkiranja, kar je še posebej koristno v mestnih območjih, kjer je parkiranje pogosto izziv.

Asistenčni sistem Park Assist predstavlja revolucijo v načinu, kako vozniki pristopajo k bočnemu parkiranju. Z uporabo naprednih senzorjev in kamer, Park Assist omogoča vozilu, da samodejno zazna ustrezno parkirno mesto.

Kako deluje sistem Park Assist?

Sistem Park Assist uporablja napredno tehnologijo senzorjev in kamer, ki skupaj delujejo, da natančno ocenijo prostor okoli vozila. Voznik s smernikom najprej določi, na kateri strani želi parkirati. Ko sistem zazna primerno parkirno mesto, voznik aktivira sistem Park Assist z enostavnim pritiskom na gumb.

Od tukaj naprej voznikovo delo ni več povezano z nadzorovanjem volana. Vozilo samodejno prevzame nadzor nad krmiljenjem, voznik pa mora še vedno opravljati nekaj ključnih nalog: upravljanje z plinom, zavoro in prestavno ročico. Medtem ko sistem natančno usmerja vozilo na želeno parkirno mesto, grafični prikazovalnik na armaturni plošči in zvočni signali voznika obveščajo o trenutnem stanju in morebitnih potrebnih ukrepih, kot so prilagajanje hitrosti ali prestavljanje. Praktični asistenčni sistem pomaga tudi, ko želite odpeljati  z bočnega parkirnega mesta. Pri tem sami ves čas ohranjate popoln nadzor nad vozilom. Park Assist lahko dokonča tudi parkirni manever, ki se je že začel.

Glavna prednost sistema Park Assist je znatno zmanjšanje stresa, ki ga doživljajo vozniki pri bočnem parkiranju, še posebej v urbanih okoljih, kjer so parkirni prostori pogosto tesni in težko dostopni. Poleg tega sistem povečuje varnost, saj zmanjšuje možnost človeške napake in preprečuje morebitne nesreče ali poškodbe vozila med parkiranjem. Druga ključna prednost je učinkovitost. Parkiranje je hitrejše, saj sistem izračuna optimalno pot in najhitrejši način za parkiranje.

Da bi zagotovili najvišjo raven zaupanja in učinkovitosti naših asistenčnih sistemov, smo Park Assist preizkusili v AMZS centru varne vožnje Vransko, kjer smo s pomočjo strokovno usposobljenih inštruktorjev tudi mi pridobili obilico znanja in izkušenj. Vabljeni, da asistenčne sisteme preizkusite tudi vi.

Podobne objave