Vransko Kia Sportage in Škoda Kamiq
|

Sponzorstvo avtohiše Pan Jan in sodelovanje z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem

Avtohiša Pan Jan je z mesecem marcem pričela s sodelovanjem z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem. Za to potezo smo se odločili zaradi zavedanja, da naše poslanstvo ni samo zagotavljati našim kupcem vse, kar je povezano s prodajo in poprodajnimi aktivnostmi na področju vozil, predvsem avtomobilskih znamk, katerih zastopniki smo, ampak, da se v poprodajne aktivnosti tudi vključujejo aktivnosti, ki so povezane s sobivanjem v prometu. Naš moto bi s tega stališča lahko bil tudi: »Ni nam vseeno, kako se počutite v naših/vaših vozilih; tudi ko se z njimi vozite v prometu.«

Podjetje Pan Jan je namreč v uporabo AMZS Centru varne vožnje na Vranskem predal dve vozili v rangu najpopularnejšega avtomobilskega segmenta, t.i. SUV razreda, razreda športnih terencev in sicer vozili Kia Sportage in Škoda Kamiq, ki sta opremljena z najsodobnejšimi varnostno asistenčnimi sistemi.

Kot inštruktorski vozili bosta služila predvsem inštruktorjem varne vožnje pri njihovem delu na poligonu. Vozili bosta namenjena predstavitvam, kako vgrajeni assistenčni sistemi danes delujejo, kajti velikokrat smo tako mi, kot inštruktorji na Vranskem, soočeni s vprašanji, ko naši kupci ali njihovi tečajniki niso seznanjeni z nekaterimi sistemi, ki so vgrajeni v vozilih in s tem tudi ne vedo točno, kako le-ti delujejo.

Kia Sportage in inštruktor Sheikha
Tečaj voznik začetnik z spremljevalnim vozilom Kia Sportage
Vransko tečaj, škoda Kamiq
Intenzivni tečaj z spremljevalnim vozilom Škoda Kamiq
Vransko inštruktor Vojko
Škoda Kamiq in inštruktor Vojko


Ker z letošnjim letom stopa v veljavo tudi dopolnjena evropska direktiva, ki govori o nekaterih novitetah glede varnosti vozil, morajo od 7. julija dalje vsa osebna vozila, ki bodo v prodaji kot nova, torej tudi tisti modeli, ki so bili predstavljeni že pred leti, imeti kar nekaj serijsko vgrajenih asistenčnih sistemov. Med njimi so inteligentni asistent za hitrost, pomočnik za vzvratno vožnjo (senzorji ali kamera), sistem za avtonomno zaviranje v sili (AEB), ki prepozna druga vozila in ranljive udeležence, sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za prepoznavo utrujenosti in predpriprava za vgradnjo alkoholnih ključavnic. In vse to bo možno tudi videti v naših dveh vozili, ki sta od marca 2024 vključeni v delo na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

AMZS Center varne vožnje na Vranskem je najsodobnejši center za varno vožnjo v Sloveniji in eden izmed najsodobnejših v Evropi. Verjetno pa tudi njegova umestitev na Vranskem, kjer je naravna kulisa, obdana z gozdovi, ena izmed najatraktivnejših v teh vodah. Zgrajen je po zgledu tovrstnih centrov v Avstriji in Nemčiji. Vadbe varne vožnje se izvajajo na 9 različnih modulih, vozniki pa lahko izbirajo med več kot 25 različnimi tečaji varne vožnje, ki jih potem izvajajo na 2,5 km urejenih stez na poligonu s posameznimi vadbenimi sklopi.

S tem sodelovanjem podjetje Pan Jan in AMZS krepita svoje poslanstvo na področjih, ki imajo vzajemni učinek, na področjih zagotavljanja čim večje informativnosti in ozaveščenosti voznikov o varnosti in varni vožnji v prometu, kot tudi novitetah, o katerih moramo biti ozaveščeni vsi tisti, ki takšna vozila prodajamo in servisiramo, tisti, ki pokažejo, kako sistemi v takšnih vozilih delujejo in to pokažejo v varnih pogojih, kot tudi vi, uporabniki teh vozil.

Naši vozili Kia Sportage in Škoda Kamiq je možnost videti in po dogovoru, v kolikor se boste odpravili na tečaj varne vožnje, preizkusiti v varnih pogojih, na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem.

Ogled in test vozil pa je na voljo tudi v naših dveh poslovalnicah Pan Jan Trebnje in Ivančna Gorica.

TEČAJ NA Vranskem in inštruktor Sandi
Tečaj voznik začetnik in inštruktor Sandi Sheikha
Vransko kia Sportage in Škoda Kamiq
Vozili Kia Sportage in Škoda Kamiq na poligonu varne vožnje Vransko

Podobne objave