Razkritje osnovne nemške prodajne cene

Pri nemški podružnici znamke Škoda so danes razkrili osnovno prodajno ceno za novi Škodin model kodiaq, novega predstavnika SUV avtomobilov, ki je večji od Volkswagnovega tiguana in manjši od touarega. Seveda pa to ne velja v primeru prodajnih cen, kjer se je kodiaq približal predvsem manjšemu tiguanu.

Češki SUV s približno 470 centimetri dolžine, ki se bo pariški publiki predstavil v kratkem, bo nemškim kupcem na voljo v naslednjem marcu. Za osnovno motoriziran in opremljen SUV znamke Škoda bo nemški kupec odštel najmanj 25.490 evrov. V tem primeru se bo pod velikim motornim pokrovom skrival majhen 1,4-litrski turbobencinski motor, ki bo takšni veliki škodi zagotovil 92 kW (125 KM) ‘potisne moči’. Obstajali bosta še dve možni bencinski nadgradnji (110 kW/150 KM in 132 kW/180 KM) pogonske
moči pri avtomobilu, kamor boste ob podrtem sopotnikom sedežu lahko postavili tudi predmete z največ 280 centimetri dolžine.

Podobno velikodušno je odmerjena tudi največja prostornina prtljažnega prostora, ki znaša rekordnih 2065 litrov. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje turbodizelskih motorjev. Na začetku bosta kupcem na voljo dva različna pogonska sklopa. V prvem primeru bo turbodizelski motor lahko mobiliziral 110 kW (150 KM) pogonske moči, drugo možnost predstavlja motor s 140 kW (190 KM) pogonske moči. Ostale informacije bodo razkrili ob predstavitvi ter ob pričetku prodaje.

Podobne objave