Prave pustolovščine za družinske poti in preživljanje prostega časa

Škoda ne popušča pri modelski ofenzivi. Nova Škoda Octavia Scout se bo svetovni javnosti premierno predstavila na avtomobilskem salonu v Ženevi. Robustno vsestransko vozilo se lahko pohvali z izrazito terensko podobo, inovativnim štirikolesnim pogonom, izvrstnimi voznimi zmogljivostmi – tudi na zahtevni podlagi – in izjemno prilagodljivostjo na cesti in na terenu.

“Nova Škoda Octavia Scout je v vsakem pogledu resnično vsestransko terensko vozilo,” pravi dr. Frank Welsch, ki je kot član uprave družbe Škoda odgovoren za tehnični razvoj. “Naš novi model je skavt v pravem pomenu besede. Kupcem ponuja edinstveno kombinacijo markantnega terenskega dizajna, suverenih terenskih voznih zmogljivosti, izjemne prostornosti, visoko raven varnosti in udobja ter vrhunske motorje. Nova Škoda Octavia Scout zvišuje merila za crossover modele.”

Nova Škoda Octavia Scout, ki temelji na Octavii Combi, je prepoznavna po značilnih oblikovalskih potezah izvedb Scout – ima črn spodnji del sprednjega in zadnjega odbijača s srebrnim terenskim ščitnikom, široke odprtine za zajemanje zraka spredaj in poudarjeni sprednji meglenki, črne vstopne letve, obrobe kolotekov in zaščitne letve na vratih, 33 mm višji odmik od tal kot pri klasični Octavii in serijska 17-palčna aluminijasta platišča. V sklopu notranje opreme so na voljo 3-kraki usnjeni
večfunkcijski volan in različni privlačni dodatki, zasnovani posebej za izvedbo Scout.

Najsodobnejši štirikolesni pogon s Haldex sklopko 5. generacije in nove tehnologije so aduti, zaradi katerih je novi model najboljša Octavia Scout vseh časov. Vlečna sila je večja za 25 % in znaša do dve toni. Novi model se lahko pohvali tudi z bistveno boljšimi voznimi lastnostmi pri speljevanju in vožnji navkreber. Zaradi kratkih previsov karoserije lahko to vsestransko vozilo zdaj premaguje tudi strmejše, zahtevnejše terene.  Kupci bodo lahko izbirali med dvema dizelskima motorjema in
enim bencinskim. Vsem je skupno, da porabijo 20 % manj goriva kot motorji predhodnika.

Če povzamemo: nova Škoda Octavia Scout ima vse odlike, ki so značilne za novo Škodo Octavio – in tisto nekaj več. Velika prostornost, izjemna funkcionalnost, praktične rešitve skladno s sloganom Simply Clever, najsodobnejši varnostni in komfortni sistemi ter odlično razmerje med ceno in vrednostjo.

Podobne objave

Dodaj odgovor