Novi Škoda Kodiaq 2024
|

Novi Škoda Kodiaq 2024: evolucija ali revolucija?

Ob predstavitvi nove generacije Škode Kodiaq 2024 smo se odločili za testno vožnjo, ki nas je popeljala po slikovitih in zahtevnih poteh Slovenije. Želeli smo preveriti, kako se novi model obnese v različnih voznih razmerah. In smo šli. No, odpeljali smo se.

Evolucija ali revolucija?

Nova generacija Škode Kodiaq obljublja kombinacijo evolucije in revolucije. Na prvi pogled gre za prefinjeno nadgradnjo prejšnje generacije, a kmalu postane jasno, da ponuja še veliko več, oz. ni samo nadgradnja.  Avto smo preizkusili na različnih vrstah cest: lokalnih, regionalnih, avtocestah, ovinkastih vaških poteh, razdrapanih kolovozih,  gozdnih cestah in celo na offroad poligonu. Po vseh teh izkušnjah lahko z gotovostjo rečemo, da je izjemno zmogljiv in prilagodljiv. In da je avto za vse potrebe in pogoje.

Naša pot se je začela v Trebnjem in nas vodila preko Sevnice, Zagorja, Vranskega do Logarske doline, preko Pavličevega sedla, Jezerskega, Kranja, Bleda in Novega Mesta nazaj proti izhodiščni točki.  Kodiaq dokazuje, da se odlično znajde na vseh vrstah cestnih površin in terena. 400 kilometrov v eni vožnji mine brez bolečin, zahvaljujoč udobnim sedežem in naprednim voznim tehnologijam in asistenčnim sistemom. Da ponovimo: avto je za vse potrebe in pogoje.

Udobje in vsestranskost

Ne glede na to, ali ste mlada dama, ki se v jutranji konici vozi na delo,  očetovski »dostavljalec« na popoldanskih obveznostih, poslovnež, revirni gozdar ali aktivni upokojenec, se Kodiaq prilagodi vašim potrebam. Njegova vsestranskost in udobje navdušita vsakogar. Ne odlikuje se le v mestnih vožnjah, ampak tudi na dolgih poteh, kjer udobje in varnost igrata ključno vlogo.

Po dolgi vožnji smo se z veseljem vrnili domov. Saj poznate: »lepo je it, še bolj lepo je pa domov prit«. Kodiaq, parkiran pred hišo, v garaži ali pred salonom avtohiše Pan Jan… povsod izgleda odlično.

Tudi tisti, ki doma že imajo Kodiaqa prejšnje generacije, priznavajo, da je novi model naredil korak naprej v smislu udobja, zmogljivosti in tehnološke dovršenosti. Njegove napredne funkcije, kot so predikativni prilagodljivi tempomat, sistem za ohranjanje voznega pasu in pametni infotainment sistem, so dokaz, da gre za resnično dovršeno vozilo. Če pa je Kodiaq opremljen še z dobrim zvočnim sistemom Canton, pa je užitek v vožnji lahko še boljši.

Različni vozni programi omogočajo različno odzivnost pogonskega sklopa, podvozja, klimatskih nastavitev. V primeru aktivnega vzmetenja DDC druge generacije, pa je udobje, kljub cestam, ki niso idealne, odlično.

Kodiaq se je izkazal kot zanesljiv in udoben sopotnik na vseh poteh. Od lokalnih cest do zahtevnih offroad terenov. Če iščete vozilo, ki združuje zanesljivost, udobje in vsestranskost, potem je Škoda Kodiaq prava izbira za vas. Njegova zmožnost prilagajanja različnim razmeram in potrebam voznikov jo postavlja na sam vrh med SUV vozili v svojem razredu. In ni naključje, da je v Sloveniji veliko zadovoljnih lastnikov Škode Kodiaq prejšnje generacije.

Testna vožnja je dokazala, da nova Škoda Kodiaq ni le nadgradnja, temveč resnična revolucija, pripravljena na vse izzive, ki jih prinaša vožnja po slovenskih cestah. Vozilo je pravi partner za vsakodnevne opravke in nepozabne pustolovščine. Če bo parkiran v vaši garaži… verjetno ne bo velikokrat…ker vas bo premamil tisti dober užitek v vožnji, ki ga ponuja nova generacija Kodiaqa.

Damijan K. in Ksenija S.

Podobne objave