Nemški premijski avto leta 2022

Povsem novi električni križanec Kia EV6 je bil izbran za ‘Nemški avto leta 2022’ v premijski kategoriji izbora (German Car of the Year – GCOTY). Inovativni križanec prestižno nagrado osvaja ravno v času, ko prihaja v Kiine salone po Evropi.

Povsem električni EV6 premagal tekmece, kot so VW ID.4, Audi Q4 e-tron, Škoda Enyaq in drugi
Inovativni križanec EV6 je prekosil raznolik nabor tekmecev, med katerimi so tudi Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron, Škoda Enyaq in Mercedes-Benz razreda C. Žirija, sestavljena iz 20 avtomobilističnih novinarjev, je ocenjevala nove modele z osnovno ceno med 25.000 in 50.000 EUR. Poleg treh glavnih kategorij – ‘kompakt’ za vozila s ceno pod 25.000 EUR, ‘premium’ za vozila s ceno med 25.000 in 50.000 EUR in ‘luksuz’ za vozila nad 50.000 EUR – je izbor vključeval tudi dodatno kategorijo „nove energije“ za vozila, ki jih poganjajo izključno baterije ali vodik. Kia EV6 je bil v tej kategoriji na drugem mestu.

“EV6 ni le prva Kia, ki je narejena na naši novi električno globalni modularni platformi (E-GMP), temveč tudi prvi avtomobil, ki vključuje našo novo in drzno oblikovno filozofijo Združeni kontrasti (Opposites United) ter popolnoma nov logotip podjetja,” je povedal Luc Donckerwolke, glavni kreativni direktor pri avtomobilski skupini Hyundai Motor Group. »Čustvena zasnova, dinamične zmogljivosti, impresiven doseg in zelo hitro polnjenje vozilo EV6 resnično zaznamujejo kot nekaj posebnega.
Ponosni smo, da smo prejeli nagrado Nemški avto leta v premijski kategoriji, ki potrjuje briljantno delo naše ekipe Kia.«

Jason Jeong, predsednik Kia Europe, je dejal, »Fantastično je videti, da je EV6 osvojil nagrado »Nemški premijski avto leta 2022«. Medtem ko so se prve izdobave našega inovativnega električnega križanca šele začele, je ta čast jasno priznanje, da EV6 že postavlja nove standarde glede dosega, zmogljivosti, notranjega prostora in tehnologije.”  

EV6 lahko prevozi do 528 kilometrov z enim polnjenjem; od 10 do 80 odstotkov napolnjenosti baterije v 18 minutah EV6 je Kiino prvo namensko baterijsko električno vozilo (BEV), narejeno na popolnoma novi električni globalni modularni platformi (E-GMP). Visokotehnološka platforma omogoča vozilu, da prevozi do 528 kilometrov z enim polnjenjem v kombiniranem ciklu WLTP, medtem ko 800-voltna napredna tehnologija polnjenja omogoča polnjenje EV6 od 10 do 80 odstotkov v samo 18 minutah. EV6 dobro izkorišča tudi notranji prostor, ki je vodilni v razredu, ter širok nabor asistenčnih tehnologij in informacijsko-zabavne tehnologije.

Kupci lahko izbirajo med baterijskimi sklopi dolgega dosega (77,4 kWh) in standardnega dosega (58,0 kWh), ki so na voljo v kombinaciji s pogonom na zadnji kolesi in s pogonom na vsa kolesa. Baterija zmogljivosti 77,4 kWh je na voljo z električnim motorjem z močjo 168 kW (229 KM) in zadnjim pogonom, medtem ko lahko AWD različice z dvema elektromotorjema skupno proizvedejo 239 kW (325 KM). Zmogljiv štirikolesni pogon GT različice z močjo 430 kW (585 KM) in pospeškom od 0 do 100 km/h v samo 3,5 sekunde bo naprodaj konec leta 2022. Baterijski paket 58,0 kWh je na voljo s 125-kilovatnim elektromotorjem in zadnjim pogonom, medtem ko lahko AWD različice z dvema elektromotorjema skupno nudijo 173 kW (235 KM).

Podobne objave