KIA premagala Porsche v kakovosti

Potem ko se je Kia Motors preoblikovala v vodilno družbo v panogi na področju oblikovanja, kakovosti in tehnologije, je v teh dneh dosegla nov zgodovinski mejnik. Slovita institucija J.D. Power je Kio izbrala za prepričljivo zmagovalko svoje študije 2016 IQS (Initial Quality Study), v kateri se je uvrstila najbolje od 33 avtomobilskih znamk v ZDA. Prvič po 27 letih je v odmevni raziskavi zmagala nepremijska znamka, glavne zasluge za vrhunski dosežek pa imata Sportage and Soul, ki sta
zablestela v svojih segmentih. Odlično so se odrezali tudi modeli Rio, Forte in Sorento, ki so se uvrstili med najboljše tri v svojih kategorijah.

“Postati številka ena v kakovosti v celotni panogi je rezultat Kiinega desetletja dolgega osredotočanja na filigransko obrtništvo in nenehne izboljšave. Hkrati pa odraža glas naših strank, kar je za nas največja potrditev,” je dejal Michael Sprague, glavni operativni direktor in izvršni podpredsednik družbe Kia Motors America. “Najvišja uvrstitev naše znamke v panogi jasno sporoča, da je Kia avtomobilski proizvajalec svetovnega razreda.”

Prav tako kot je v zadnjih štirih letih v ZDA konsistentno rasla prodaja vozil Kia, ki danes že presega 600.000 vozil letno, se je v tem času strmo izboljševala tudi uvrstitev Kie v študiji IQS institucije J.D. Power. Potem ko se je Kia leta 2013 prvič uvrstila med prvih 10 znamk, je leta 2015 v tej študiji osvojila že odlično drugo mesto. Letos je Kia premagala vse, tudi premijske znamke – lanskoletni zmagovalec Porsche je tako moral mesto najboljšega prepustiti Kii.

Študija IQS, ko jo je J.D. Power letos opravil že trideseto leto zapored, analizira odzive lastnikov vozil v 26 segmentih. V IQS lastniki znotraj prvih 90 dni lastništva vozila ocenjujejo vozno izkušnjo, zmogljivost motorja in menjalnika ter sporočajo vse težave, povezane s kakovostjo.

Podobne objave

Dodaj odgovor