KIA nadaljuje s povečevanjem proizvodnje v Evropi

Od januarja do junija 2024 je avtomobilski proizvajalec v bližini Žiline izdelal več kot 188.000 vozil, kar je za skoraj 3.000 vozil in 1,59 % več kot v prvi polovici leta 2023.

V času poletne zaustavitve proizvodnje se bo Kia pripravila tudi na proizvodnjo novih električnih modelov
Sportage je predstavljal 63 % celotne proizvodnje, pri čemer sta hibridna (HEV) in priključna hibridna (PHEV) različica predstavljali več kot tretjino celotne proizvodnje. Preostalih 37 % proizvodnje v prvi polovici letošnjega leta je predstavljala serija Ceed.
    
„Trenutni rezultati potrjujejo naraščajoče povpraševanje po naših modelih in stabilen položaj naše blagovne znamke na evropskem trgu. V prvi polovici leta nam je uspelo izdelati nekaj več vozil, kot smo načrtovali. Naš cilj je ohraniti ta pozitivni trend do konca leta in izpolniti načrt na ravni 343.000 avtomobilov. Približno 250 naših zaposlenih bo poskrbelo za pripravo linij za njihov nemoten zagon po dopustu v celotni tovarni,“ je povedal tiskovni predstavnik Kiine tovarne na Slovaškem
(Kia Slovakia). Kia Slovakia potrjuje svojo izvozno usmerjenost, saj je v prvi polovici leta vozila izvozila v 79 držav. Tako kot v preteklih letih so bili glavni izvozni trgi Združeno kraljestvo (16,5 %), Nemčija (10,6 %), Španija (10 %), Poljska in Italija (po 7,6 %).

Tradicionalna poletna zaustavitev poteka v zadnjem tednu julija in v prvem prvi tednu avgusta 2024. Namenjena je izvajanju pomembnih tehnoloških izboljšav in pripravam na prihodnjo proizvodnjo. V stiskalnici je predvidena zamenjava 4 robotov za paletiranje. V karoserijski delavnici bo izvedena generacijska prenova 29 varilnih in manipulativnih robotov, proizvodne linije pa bodo spremenjene za proizvodnjo novih, tudi električnih modelov. Novost bo vgradnja aluminijastega sprednjega pokrova
motorja. V lakirnici bo zamenjanih 8 robotov za nanašanje osnovne barve, nameščene pa bodo tudi nove tehnologije, ki bodo omogočale tudi nanašanje nove vrste mat barve. Montažna delavnica se pripravlja na uvedbo novega električnega modela s spremembami in prilagoditvami proizvodnih linij.

Vse naložbe in izboljšave poudarjajo zavezanost družbe Kia Slovakia k nenehnemu varovanju zdravja zaposlenih, izboljšanju ergonomije in varnosti pri delu, posodobitvi proizvodnih procesov in pripravi na prihodnje izzive na področju elektromobilnosti. Proizvajalec avtomobilov skrbi za varnost in zdravje zaposlenih v poletni vročini ne le z razdeljevanjem ionskih pijač, temveč predvsem z delovanjem klimatskih naprav neposredno v proizvodnji montaže, motornih delavnicah in delu karoserijske
delavnice. Prav tako so klimatizirana vsa območja za počitek v proizvodnih in neproizvodnih prostorih. V predprazničnem obdobju podjetje zaposlenim izplačuje tudi nagrade. Junija jim je izplačalo 13. plačo v višini od 75 % do 110 % osnovne plače, odvisno od delovne dobe, julija pa je zaposlenim izplačalo četrtletni bonus v višini 320 EUR.

Podobne objave