KIA Motors ima novega predsednika

Iz Kia Motors Corporation sporočajo, da je Ho-sung Song, dosedanji vodja globalnih operacij, postal predsednik najstarejšega korejskega avtomobilskega proizvajalca.

Ho-sung Song bo vodil uresničevanje srednjeročne in dolgoročne strategije
Gospod Song bo kot prvi mož Kie zadolžen za udejanjanje ‘Plana S’, znamkine srednjeročne in dolgoročne strategije, katere cilj je progresivna vzpostavitev vodilnega položaja v avtomobilski industriji prihodnosti. Songove bogate izkušnje in strokovnost bodo v pomoč pri prehodu na poslovanje prihodnosti — električna vozila in mobilnostne rešitve. Dolgoletne izkušnje gospoda Songa na različnih področjih avtomobilske dejavnosti ter njegova strokovnost pri globalnem poslovanju bodo izjemna
pridobitev ob prehodu Kie na poslovanje prihodnosti, v katerem bodo imeli pomembno vlogo električna vozila in mobilnostne rešitve.

Preden je zasedel sedanjo funkcijo vodje globalnih operacij je gospod Song uspešno deloval na različnih vodilnih položajih, npr. kot predsednik Kia Motors Europe in vodja izvoznega oddelka Kia Motors Corporation. Cilj Kiine strategije ‘Plan S’ je prehod iz poslovnega sistema, osredotočenega na vozila z motorji z notranjim izgorevanjem, na električna in avtonomna vozila. Do leta 2025 namerava Kia ponuditi 11 električnih vozil. S tem želi znamka doseči 6,6 % tržni delež na globalnem trgu
električnih vozil (brez Kitajske), obenem pa bi 25 % njene celotne prodaje predstavljala okolju prijaznejša vozila. Dosedanji predsednik Han-Woo Park bo poslej svetovalec in bo še naprej pomagal pri izpolnjevanju Kiinih poslovnih ciljev.

Nekaj kariernih dosežkov Ho-sung Songa
– vodja globalnih operacij, Kia Motors Corporation (izvršni podpredsednik)
– predsednik Kia Motors Europe (višji podpredsednik)
– vodja izvoznega oddelka, Kia Motors Corporation (podpredsednik)
– predsednik Kia Motors France (podpredsednik).

Podobne objave