Kia EV6 in Kia Carnival prejemnika nagrade

Kia je prejela dve prestižni oblikovalski nagradi za svoja najnovejša modela. Novi električni križanec Kia EV6 in četrta generacija enoprostorca Kia Carnival sta osvojila najvišji priznanji na letnih nagradah GOOD DESIGN Awards, v kategoriji ‘Transport’. Povsem novi EV6 je Kiino prvo namensko električno vozilo (BEV) in prva Kia, izdelana na temelju znamkine nove električne globalne modularne platforme (E-GMP), ki omogoča impresiven doseg do 528 km (WLTP) in zelo hitro polnjenje.

Letošnja uvedba Kiine priznane nove oblikovalske filozofije ‘Opposites United’ črpa navdih iz narave in človeštva
Drzen konceptualni stil modela EV6 temelji na Kiini novi oblikovalski filozofiji »Združeni kontrasti« (angl. Opposites United), ki se zgleduje po kontrastih, kot jih najdemo v naravi in družbi. Ključni zunanji poudarki vključujejo elegantne dnevne luči, ki tvorijo del avtomobilskega “digitalnega tigrovega obraza”, sodoben in aerodinamičen stranski profil ter drzno silhueto, navdahnjeno s križanci. Notranjost po zaslugi E-GMP platforme omogoča visokotehnološko, prostorno in prijetno
okolje.

Povsem novi veliki enoprostorec Kia Carnival, ki so ga zasnovali v Kiinem kalifornijskem oblikovalskem studiu, prinaša drzen in škatlast videz, kar je odraz vizualnega jezika, ki ga najdemo v zelo uspešni liniji robustnih SUV modelov te najstarejše korejske avtomobilske znamke – sem sodijo npr. Telluride, Sorento in Seltos. Dramatične linije pokrova motorja pripomorejo k izpostavljanju agresivnega značaja vozila, medtem ko poudarjeni kolesni loki dajejo vtis volumna na Carnivalovem boku.
Kabina, ki je na voljo s sedmimi ali osmimi sedeži v treh vrstah, ponuja vrhunsko in prilagodljivo razporeditev, s čimer Carnival zagotavlja enega najboljših potniških in tovornih prostorov v razredu.

Priznanji sta zadnji v nizu oblikovalskih nagrad, ki jih je Kii v zadnjih letih podelila žirija GOOD DESIGN in še potrjujeta integriteto razvijajočega se oblikovalskega etosa znamke. Lani je žirija enako priznanje podelila 3. generaciji limuzine Kia K5 in 4. generaciji velikega SUV modela Kia Sorento. Pred tem sta bila, poleg prejšnje generacije K5 in Sorenta, nagrajena tudi veliki SUV Telluride i križanec Soul.

Nagrajena Kiina predanost vrhunskemu dizajnu, inovativnosti in funkcionalnosti
GOOD DESIGN, prvič izpeljan leta 1950, je eno najstarejših oblikovalskih tekmovanj na svetu, ki ga organizirata Chicago Athenaeum: Muzej za arhitekturo in oblikovanje ter Evropski center za arhitekturno umetniško oblikovanje in urbanistične študije. Vsako leto ocenjevalna komisija izbere izdelke iz več kot 50 držav, ki so določili nove smernice za „inovacije, trajnost, vrhunsko zasnovo in izjemno funkcionalnost“.

Podobne objave