Električni Soul EV prejel še eno nagrado

Kia Motors je prejela še eno mednarodno priznanje za model Soul EV, saj je nedavno v Franciji osvojila prestižno priznanje Prix Auto Environnement MAAF 2015. Soul EV, ki je Kiino prvo 100-odstotno električno vozilo, je zmagal v kategoriji ‘mestnega vozila z alternativno energijo’. Prix Auto Environnement MAAF 2015, ustanovljen leta 2005, katerega žirijo sestavljajo novinarji z avtomobilskega in okoljskega področja, nagrajuje inovacije in tehnologije, ki spodbujajo trajnostno mobilnost.

Soon-Nam Lee, podpredsednik marketinškega oddelka pri Kia Motors, je ob tem povedal: “Ta najnovejša nagrada za Kia Soul EV, ki se ponaša z ničelnimi emisijami, je nova potrditev naše nenehne predanosti okoljski trajnosti. Avto je tudi videti lepo in zabaven za voziti. Upamo, da je to zmagovalna kombinacija, ki bo pritegnila še več kupcev.”

Kia Soul EV je prejel številna ugledna globalna priznanja, med drugim ‘Avto leta’ po izboru Dagbladet, Autofil in Dinside na Norveškem, ‘Najboljše okolju prijazno vozilo’ po izboru bralcev ameriškega MotorWeek’s ter ‘Kanadski zeleni avto leta 2015’ po mnenju tamkajšnjega združenja avtomobilskih novinarjev. Kia Soul EV je tudi osvojil nekaj mednarodnih nagrad za svoj videz, npr. ‘Red Dot’ za leto 2015 za izjemen oblikovalski izdelek, ki je ena najbolj cenjenih mednarodnih nagrad na področju
oblikovanja. Temu je sledilo ameriško priznanje ‘GOOD DESIGN’, ki nagrajuje sodobno oblikovalsko odličnost.

Soul EV je povsem električno vozilo, ki je idealno za mestne vožnje, poleg tega pa ponuja samosvoj videz, prostorno kabino in velik prtljažnik. Poganja ga zmogljivi 192-celični litij-ionski polimerski baterijski sklop z zmogljivostjo 27 kWh, maksimalni doseg vozila pa je 212 km z enim polnjenjem baterije.

Podobne objave

Dodaj odgovor