Blagi hibrid, povezljivost in novi asistenčni sistemi

Kia Motors je predstavila občutne izboljšave svojega križanca Stonica, s katerimi bodo okrepili položaj tega priljubljenega modela v razredu manjših oblikovnih križancev (B-SUV). Izboljšani Stonic zdaj voznikom ponuja nove ‘Smartstream’ motorje, z inovacijami, ki izboljšujejo učinkovitost. Med drugim Stonic sedaj ponuja nudi novi bencinski 48-voltni blagi hibrid ‘EcoDynamics+’, ki je lahko opremljen tudi s Kiinim novim ‘clutch-by-wire’ inteligentnim ročnim menjalnikom.

Notranjost in zunanjost Stonica ostajata skorajda nespremenjena, a bodo lastniki dobili veliko več možnosti prilagajanja vozila posamezniku kot prej, saj bodo na voljo nove barve karoserije in strehe, dodani so novi barvni paketi in nov dizajn platišč.  V notranjosti bodo voznik in sopotniki najprej opazili večji, 8,0-palčni zaslon na dotik (prej 7-palčni) z infotainment in navigacijskim sistemom, ki prinaša nove funkcije 2. faze Kiine telematike UVO Connect. Varnost in vozniška
asistenca sta nadgrajena z novimi naprednimi asistenčnimi sistemi (ADAS). Stonic, ki je na evropskem trgu od konca leta 2017, je v tem času na letnem nivoju postal 4. najbolj prodajan model (pred njim so Ceed, Sportage in Picanto). Skupno so v Evropi do danes prodali več kot 150.000 Stonicov.* *154.659 prodanih vozil v državah članicah EU, EFTA in Združenem kraljestvu od leta 2017.

Izboljšani Stonic pri nas in po Evropi na voljo jeseni
Stonic, ki bo pri nas in drugod po Evropi na voljo jeseni, tako kot vsi ostali novi modeli, serijsko ponuja Kiino legendarno 7-letno garancijo, ki velja za celotno vozilo (do 150.000 km, prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov).

Podobne objave