Škoda s konceptno študijo predstavlja konkretno podobo električne prihodnosti znamke

S konceptno študijo Škoda Vision iV bo češka avtomobilska znamka na avtomobilskem salonu v Ženevi (5. do 17. marec) predstavila naslednji korak v smeri električne mobilnosti. Škoda z dvema oblikovalskima skicama vzbuja apetit po prvem njihovem modelu, ki temelji na modularni platformi za električni pogon (MEB). Štirivratni ‘crossover’ navdušuje s športnimi in emocionalnimi linijami.

Škoda Vision iV atletsko oblikovano karoserijo, 22-palčna in aerodinamično optimizirana kolesa ter močno izbočene blatnike združuje s poudarjeno kupejevsko, tekočo strešno linijo. Značilna tornado linija povezuje sprednji in zadnji del vozila ter poudarja čiste površine vrat, ki so brez kljuk. Namesto klasičnih zunanjih ogledal se uporabljata kameri v ohišjih, ki spominjata na plavuti morskega psa.

Sprednji del vozila je v znamenju nove interpretacije značilne, široke Škodine mreže hladilnika s tankimi navpičnimi prečkami in kristalastimi strukturami. Zelo izstopajoči so vodoravni svetlobni pas v zgornjem delu mreže hladilnika ter markantno velike odprtine za dovod zraka v sprednjem odbijaču, ki poudarjajo športno podobo vozila. Na nabitem zadku najdemo aerodinamične, ostro začrtane robove in kristalaste LED-zadnje luči, ki na nov način ponazarjajo Škodino značilno obliko črke C in v
kombi­naciji s svetlobnim pasom nad zadnjim difuzorjem poudarjajo širino vozila. Poleg tega na zadku pozornost pritegne napis ŠKODA iz ločenih črk, ki so rdeče osvetljene.

Leto 2019 za Škodo označuje začetek obdobja električne mobilnosti. 124 let po ustanovitvi podjetja bo češki avtomobilski proizvajalec na trg pripeljal modela Superb PHEV s priključnim hibridnim pogonom in E-Citigo, ki ga bo poganjala izključno električna baterija. Leta 2020 bodo sledila prva serijska vozila na osnovi platforme MEB. V prihodnjih štirih letih bo Škoda v alternativne pogone in nove mobilnostne storitve investirala okrog dve milijardi evrov, do leta 2022 pa bodo predstavili že
več kot 10 elektrificira­nih modelov.

Podobne objave