Paketi opreme za novo Škodo Enyaq iV

Družba Škoda Auto je vstop v dobo električne mobilnosti z modelom Enyaq iV izkoristila tudi za predstavitev zasnove notranjosti in pregledne nove strukture ponudbe: Škodin prvi model na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen nudi individualne pakete Design Selection za notranjost. Na voljo so opcijsko, zgledujejo se po sodobnih bivanjskih svetovih in razširjajo dosedanje pakete opreme. Barve in materiali so med seboj usklajeni.

Izključno baterijsko gnani SUV Škoda Enyaq iV kot prvi serijski model češke avtomobilske znamke temelji na modularni platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen in združuje inovativne tehnologije s progresivnim in emocionalnim oblikovalskim slogom. Poleg pogona, ki omogoča brezemisijsko vožnjo, Škoda stavi na trajnost. To v notranjosti dokazujejo usnje, ki je strojeno brez kemikalij z izvlečkom iz oljčnih listov, ali prevleke iz mešanice strižene volne in poliestra iz recikliranih plastenk.

Poleg tega kombinacija 60 % recikliranega poliestra in 40 % strižene volne zagotavlja prijetno počutje pri sedenju. Volna je eno najbolj vpojnih naravnih vlaken, ki hladi, diha ter poleg tega iz zraka izloča škodljive snovi in vonjave. Uporabljena strižena volna je neodvisno testirana in certificirana v skladu s strogimi zahtevami Woolmark Company. Sedežne prevleke nosijo oznako Wool Blend Performance za produkte, ki vsebujejo med 30 in 49,9 % strižene volne.

Nova struktura ponudbe je transparentna in uporabniku prijazna. Vključuje skupno 12 individualnih paketov Design Selection, ki predstavljajo različne življenjske sloge – od sodobnega preko luksuznega pa do športnega. Glede na velikost baterije, pogon in modelsko izvedbo lahko kupec izbira med največ petimi bivanjskimi svetovi. Dodatna oprema je v obliki opcijskih paketov pregledno združena v 11 tematskih področij, nekateri elementi in servisne storitve so na voljo za vse pakete.

Na kakšni filozofiji temeljijo novi paketi Design Selection za Škodo Enyaq iV?
Veliko ljudem avto predstavlja osebni prostor, tako kot njihov dom. Kraj, na katerem preživijo veliko časa in kjer se želijo počutiti dobro. Tako kot pri lastnem domu so tudi tukaj okusi zelo različni. Nekaterim so všeč sodobnost in čiste linije, drugim ekskluzivnost in udobje, tretjim pa izrazita športnost. S paketi Design Selection se pri Škodi zgledujejo po teh bivanjskih svetovih in jih projicirajo v Enyaq iV. Na ta način v vozilo prenesemo občutek domačnosti. Škodina ekipa je veliko pozornosti posvetila optimalni usklajenosti barv in materialov. Vse naj bi poudarjalo želeni življenjski slog, ne da bi kupci morali sami veliko razmišljati o najustreznejši kombinaciji različnih elementov.

Kateri bivanjski svetovi so na voljo za Enyaq iV?
Osnova za Enyaq iV 50 je paket Design Selection Studio, kjer oblika sledi funkciji in ustvarja pregleden ambient. Od modela Enyaq iV 60 dalje je serijski paket Selection Loft, ki odraža slog sodobnih stanovanj mladih družin. Paketa Selection Lounge in Suite sta ekskluzivnejša in bolj luksuzna ter nudita npr. usnjene prevleke ali dekorativne letve v videzu klavirskega laka. Paketa Selection RS Lounge in RS Suite za Enyaq iV vRS sta športna. V načrtu je še več bivanjskih
svetov za poznejši izvedbi Sportline in L&K.

Kaj odlikuje paketa Selection?
Izbira materialov, pozornost je tukaj še posebej usmerjena na trajnost. Pri paketu Lodge so prvič uporabili sedežne prevleke, ki so do 40-odstotno izdelane iz strižene volne in imajo pečat Woolmark Company. Preostalih 60 % teh prevlek je iz poliestra, pridobljenega z reciklažo rablje­nih plastenk. Te prevleke imajo zelo prijetno površino in zagotavljajo odličen občutek sedenja. So popol­na izbira za kupce, ki cenijo tako naš planet kot tudi videz. Paket ecoSuite odlikuje
usnje konja­ko­vo rjave barve, ki je izdelano po posebnem postopku in brez uporabe kemikalij. Pri njem za strojenje uporabljajo izvleček iz oljčnih listov. To usnje se uporablja tudi v ekskluzivni seriji Founders Edition, ki je poklon ustanovitvi Škode in je omejena na 1895 primerkov.

Poleg paketov Design Selection je Škoda pri Enyaqu iV vpeljala tudi novo strukturo ponudbe.
Pri Škodi želijo, da oblikovanje vozila po lastnih željah postane tako enostavno, pregledno in transparentno, kot je le mogoče. Z novo strukturo lahko svoj Enyaq iV konfigurirate v šestih korakih. Potem ko ste izbrali velikost baterije in elektromotor, paket Design Selection in barvo vozila, kromirane aplikacije in platišča, sledi četrti korak, kjer izberete dodatno opremo. Le-to so v obliki opcijskih pake­tov pregledno združili v 11 tematskih sklopov, npr. infotainment, asistenčni sistemi, klimatiziranje ali komfortni sedeži. Večina teh paketov je na voljo v osnovni izvedbi in v bogatejši izvedbi Plus. Pri petem koraku imate na voljo posamične elemente opreme, ki so na voljo za vse modele Enyaq iV, npr. vlečna kljuka, toplotna črpalka ali funkcija za hitro polnjenje s 100 ali 125 kW. Konfiguriranje se zaključi s ponudbo podaljšanih jamstev in načrti vzdrževanja.

Podobne objave