Octavia Scout

Kdo je ne pozna? Škoda Octavia se glede na prodajne rezultate počasi preriva na mesto najbolj priljubljenega modela v Sloveniji. Verjetno vam to sploh ni novica, saj ali ste lastnik ene izmed njih, ali pa jo vidite v prvem prevoženim kilometru. Kaj jo torej naredi tako priljubljeno?

Prostornost in kvaliteta za dobro ceno sta zagotovo njena glavna aduta. Dodatni pa je tudi modelska raznolikost. Iz navadnega družinskega avtomobila se z izvedbo vRS spremeni v pravo zverinico, ki ima za češnjo na torti še velikanski prtljažnik in vrh glave prostora na zadnji klopi. Če Octavii dodate črki L in K, se Octavia spremeni v višek udobja in prestižnosti imenovana Octavia Laurin&Klement. »Navadna« Octavia je že tako zgodba sama zase, ki si jo lahko preberete tu (klik). Še ena zanimiva izvedba pa je Octavia Scout, ki vas bo pripeljala čez bolj grob teren.

Terensko navdahnjena Škoda Octavia. Sliši se super, kajne? Ko se usedete vanjo in jo zapeljete izven cest, je še bolje, kot si mislite. Na zunaj so vsi karoserijski deli enaki, le celoten avtomobil je za 3 centimetre dvignjen in obdan s črno zaščitno plastiko. Serijsko dobite 17-palčna platišča, opcijsko pa 18-palčna. A prava čarovnija se skriva znotraj.

Izvedba Scout je serijsko opremljena s štirikolesnim pogonom z 1.8 litrskim bencinskim motorjem in dvema dizelskima dvolitrskima motorjema. Štirikolesni pogon vam skupaj s elektrohidravlično sklopko, hitrim DSG menjalnikom, prilagodljivim podvozjem in dobro mero asistenčnih sistemov omogoča vožnjo izven asvaltiranih poti in v milisekundah reagira na še tako majhen zdrs koles. V samem avtomobilu imate na volj izbrati OFFROAD način, ki preklopi vse asistenčne sisteme v način vožnje po brezpotjih. Pedal za plin se odziva manj občutljivo, pomočnik za spuščanje po hribu vas spravi varno navzdol po hribu tudi do 40% naklona, brez da bi vi potrebovali zavirati. Tako ji sneg, blato, makadam in vožnja po neravnih površinah ne predstavljajo težave.

Prostornost enoprostorcev, terenske zmogljivosti SUV vozil, udobje in atraktiven izgled Octavie. Kaj več bi si sploh še lahko želeli?

Podobne objave