Nova oprema zagotavlja še več udobja

Škoda je za svojo prodajno uspešnico razširila ponudbo opreme, ki bo zagotavljala še več udobja. Temeljito prenovljena notranjost razkriva nove oblikovalske elemente in izpopolnjene rešitve na področju upravljanja. Multimedijski sistemi nove generacije imajo zaslone, pri katerih diagonala meri do 9,2-palca.

Notranjost prenovljene Škode Octavie se ponaša z izjemno prostornostjo in prečiščeno eleganco. Vodoravna zasnova poudarja občutek večje širine; linije, površine in volumni delujejo geometrijsko prečiščeno. Velike okrogle instrumente v armaturni plošči odlikuje odlična čitljivost, zaradi nove grafike pa delujejo še bolj prefinjeno. Škodina ponudba materialov in barv notranjosti prinaša več novosti: pri izvedbi Ambition so nove sedežne prevleke na voljo v črno-rjavi kombinaciji, armaturna
plošča je v celoti črna. Za ostale izvedbe je oblazinjenje na voljo z novimi vzorci.

Notranjost krasijo tudi prenovljeni dekorativni elementi. Izvedbi Style in Laurin & Klement serijsko vključujeta dekorativne vratne letve z ambientno osvetlitvijo. Ozki svetlobni trakovi odsevajo decentno svetlobo, ki jo je mogoče uravnavati v desetih barvah. Prenovljena Škoda Octavia v razredu kompaktnih vozil postavlja nova merila na področju prostornosti. Tako v limuzinski kot tudi v karavanski različici meri prostor za noge v zadnjem delu potniške kabine 73 mm – vrednost, ki jo
običajno dosegajo vozila srednjega razreda. Prostornina prtljažnika v limuzini znaša 590 oz. 1.580 l (pri podrtem naslonjalu zadnjih sedežev), v različici Combi pa 610 oz. 1.740 l. Pri izvedbah Ambition in Style je naslonjalo sovoznikovega sedeža za doplačilo mogoče poklopiti v vodoravni položaj, kar omogoča tudi prevoz predmetov, ki v dolžino merijo do 2,92 m.

Karavanska različica je opcijsko lahko opremljena z električnim pokrovom prtljažnika. Poleg tega so za prtljažnik na voljo tudi številne ‘simply clever’ rešitve, npr. variabilno prtljažno dno (od izvedbe Ambition naprej, ni na voljo za G-TEC), večfunkcijska odlagalna površina ali predelna prtljažna mreža. Serijski paket opreme vključuje štiri kaveljčke za vrečke ali torbe. Notranjost Škode Octavie se prav tako ponaša s številnimi ‘simply clever’ rešitvami. Prenovljeni model ima nove detajle:
držalo za steklenice v sredinski konzoli se oprime plastenke in omogoča odpiranje plastenke z eno roko. V prtljažniku karavanske različice je snemljiva žepna LED-svetilka, ki bo z magnetom na karoseriji vedno varno shranjena tudi med vožnjo. Naslonjali sprednjih sedežev je možno opremiti s poklopnima mizicama.

V sklopu komfortne opreme sta dodatno na voljo dve pomembni novosti – ogrevan volanski obroč in trije avtomobilski ključi z možnostjo personalizacije. Takoj ko voznik odklene vozilo, se prikličejo individualne nastavitve, ki obsegajo tudi upravljanje npr. izbire voznega profila, asistenčnih sistemov, notranje in zunanje osvetlitve, klimatske naprave Climatronic, multimedijskih sistemov in električnega pomika sedežev. Ponudba multimedijskih sistemov obsega avdiosistema Swing (serijsko) in
Bolero ter navigacijska sistema Amundsen in Columbus. Vsi so predstavniki najnovejše generacije, ki prepriča s hitrim delovanjem in enostavnim upravljanjem. V značilnem Škodinem slogu poteka upravljanje osnovnih funkcij s fizičnimi tipkami in regulatorji. Zasloni se odzivajo že na rahel dotik. Sistemi Bolero, Amundsen in Columbus se ponašajo z zaslonom z elegantnim novim steklenim dizajnom.

Avdiosistem Swing podpira številne možnosti povezav, med drugim platformo SmartLink+, ki je združljiva s tehnologijami MirrorLink, Apple CarPlay in Android Auto. Na ta način je številne aplikacije pametnega telefona možno upravljati preko zaslona multimedijskega sistema vozila. Opcijska funkcija SmartGate preko pametnega telefona omogoča priklic podatkov o vozilu in premišljeno uporabo z določenimi aplikacijami. Avdiosistem Bolero (serijski za izvedbo Laurin & Klement) je opremljen z
visokoločljivostnim 8,0-palčnim zaslonom na dotik s steklenim dizajnom in senzorjem približevanja: ko se voznik ali sovoznik s prstom približa zaslonu, se aktivira upravljalni režim, ki omogoča listanje in pomikanje po menijih ter vnos znakov.

Navigacijski sistem Amundsen je lahko opremljen z dostopno točko za WLAN, preko katere lahko sopotniki s svojimi pametnimi telefoni in tablicami prosto brskajo po spletu, pretakajo glasbo in pošiljajo oz. prejemajo elektronsko pošto. Najzmogljivejši navigacijski sistem Columbus ima integrirano dostopno točko za WLAN in 9,2-palčni zaslon z ločljivostjo 1.280 × 640 slikovnih pik. Opcijski modul LTE omogoča superhitro povezavo Škode Octavie z internetom, saj hitrost prenosa podatkov znaša do 150
Mbit/s. Ponudbo strojne opreme zaokrožajo privlačne dodatne komponente: predal za telefon (od izvedbe Ambition naprej) indukcijsko brezžično napolni pametni telefon in ga poveže s strešno anteno. Avdiosistem CANTON (prav tako od izvedbe Ambition naprej) vključuje osem zvočnikov z osrednjim zvočnikom, integriranim v armaturno ploščo, in globokotonskim zvočnikom v prtljažniku.

Nosilec za tablične računalnike, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko pritrdite na naslonjalo sprednjega sedeža. Za polnjenje mobilnih naprav je v zadnjem delu potniške kabine po želji možno naročiti tudi 230-voltne in USB-vtičnice.

Podobne objave