Klaus Zellmer bo postal novi predsednik uprave družbe

Novi predsednik uprave družbe ŠKODA AUTO a.s. bo 1. julija 2022 postal Klaus Zellmer, ki je trenutno član uprave znamke Volkswagen, odgovoren za poslovna področja prodaje, marketinga in poprodaje. Dosedanji izvršni direktor družbe ŠKODA AUTO, Thomas Schäfer, bo 1. julija 2022 prevzel funkcijo predsednika uprave znamke Volkswagen, obenem se bo pridružil upravnemu odboru koncerna in postal vodja skupine volumenskih znamk.

Klaus Zellmer bo z začetkom veljavnosti 1. julija 2022 imenovan za novega člana upravnega odbora družbe ŠKODA AUTO a.s., nato pa ga bo upravni odbor izvolil za novega predsednika, kot to določa češka zakonodaja. Zellmer bo nasledil Thomasa Schäferja, ki bo konec junija zapustil mesto predsednika uprave družbe ŠKODA AUTO a.s. Kot operativni direktor je Schäfer od 1. aprila 2022 odgovoren tudi za operativno poslovanje znamke Volkswagen, 1. julija 2022 pa bo prevzel funkcijo predsednika njenega upravnega odbora. Hkrati se bo kot direktor znamke pridružil upravnemu odboru koncerna in postal vodja skupine volumenskih znamk.

Murat Aksel, predsednik nadzornega sveta družbe ŠKODA AUTO, je povedal: “Thomas Schäfer je podjetje zanesljivo vodil skozi dve izjemno zahtevni leti in je hkrati s strategijo NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 oblikoval jasen načrt za prihodnost. Danes je družba ŠKODA AUTO bolj elektrificirana, bolj digitalna in bolj mednarodna kot kdaj koli prej. Thomas Schäfer je z uspešno uvedbo električnega modela ENYAQ iV in drugimi načrtovanimi e-modeli, s prevzemom odgovornosti za regije in
platforme v koncernu Volkswagen ter z uspešno izvedenim projektom INDIA 2.0 postavil temelje za perspektivno prihodnost znamke ŠKODA. Za to se mu zahvaljujem v imenu celotnega nadzornega sveta.” Murat Aksel je še dodal: “Hkrati sem vesel, da nam je uspelo v družbo ŠKODA AUTO privabiti enega od naših najbolj profiliranih menedžerjev. Klaus Zellmer ima več kot 20 let izkušenj v panogi. V tem času se je izkazal ne le kot absolutni strokovnjak za avtomobile, temveč tudi kot velik strateški in podjetniški vizionar. Prepričan sem, da bo skupaj z upravnim odborom storil vse, kar je v njegovi moči, da bo sistematično spodbujal uspešen razvoj družbe ŠKODA AUTO.”

Klaus Zellmer, ki je diplomiral iz poslovne ekonomije, je svojo poklicno pot začel leta 1997 kot asistent v upravnem odboru družbe Porsche AG. Leta 1999 je odšel v družbo Porsche France, kjer je delal na področju razvoja prodajne mreže, nato pa je prevzel vodenje področja za Severno Ameriko. Leta 2000 je bil kot vodja projekta odgovoren za vzpostavitev prodajnega in marketin­škega oddelka v Porschejevi novi tovarni v Leipzigu. Po vodenju centra za stranke v Porschejevi tovarni je Zellmer leta 2007 postal vodja marketinga v podjetju Porsche Deutschland. Nato je leta 2010 postal predsednik izvršnega odbora. Leta 2015 je Zellmer odšel v Atlanto v ZDA, na funkcijo predsednika in izvršnega direktorja družbe Porsche Cars North America. Od 15. septembra 2020 je Klaus Zellmer član uprave in direktor za prodajo, marketing in poprodajo pri znamki Volkswagen Osebna vozila. V tem času je imel ključno vlogo pri sistematičnem organizacijskem, digitalnem in trajnostnem usklajevanju znamke Volkswagen s potrebami njenih strank.

Podobne objave