Jubilejna slovesnost z ekskluzivno serijo

Škoda v letu 2020 slavi 125-letnico obstoja in se s posebno serijo Founders Edition novega modela Enyaq iV poklanja zgodovini podjetja, ki sta ga leta 1895 ustanovila Václav Laurin in Václav Klement. Bogato opremljena posebna serija električnega športnega terenca je omejena na 1895 primerkov, prednaročila zanjo pa že zbirajo. Današnja družba Škoda Auto spada med pet najstarejših avtomobilskih proizva­jalcev na svetu, ki še danes izdelujejo avtomobile. Danes je dejavna v več kot 100 državah.

S posebno serijo Founders Edition novega modela Enyaq iV pri znamki Škoda povezujejo prihod­nost in začetke podjetja. S prvim serijskim modelom na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen je češki avtomobilski proizvajalec naredil velik korak na poti uresničevanja svoje strategije električne mobilnosti. Posebni modeli iz serije Founders Edition, ki je omejena na 1895 primerkov, obujajo spomine na ustanovne dni češkega proizvajalca v letu 1895.

Serija Founders Edition z izjemno bogato opremo
Zainteresirani kupci lahko omejeni model Founders Edition novega Škode Enyaqa iV že pred­naročijo, svoje ekskluzivno vozilo pa bodo dobili predvidoma leta 2021. Značka z zaporedno številko na večfunkcijskem usnjenem volanu označuje, da model pripada omejeni, izjemno bogato opremljeni posebni seriji. Vozila serije Founders Edition so na voljo v različicah Enyaq 60 iV in Enyaq 80 iV z 21-palčnimi aluminijastimi platišči Aquarius ter v kovinskem laku magično črne ali arktično srebrne barve.
Serijsko so opremljena s kristalastim sprednjim delom ter s športno obliko­vanima ščitnikoma na sprednjem in zadnjem odbijaču. Okvir Škodine maske, okenski okviri in strešne letve ter difuzor na zadnjem ščitniku podvozja so lakirani v črni barvi z visokim sijajem. Napisi na pokrovu prtljažnika so črni, na sprednjem blatniku pa je nameščena posebna značka, ki označuje serijo Founders Edition. Paket notranje opreme Design Selection ecoSuite vključuje dekorativne elemente v klavirskem laku
in dvobarvno armaturno ploščo. Sedeži so oblečeni v usnje konjakovo rjave barve iz paketa ecoSuite in imajo kontrastne šive kameno bež barve. Črni pred­pražniki so obrobljeni z obrobami konjakovo rjave barve. Alternativno so na voljo tudi črne usnjene prevleke s konjakovo rjavimi kontrastnimi elementi.

Od izdelovalca koles do globalnega proizvajalca avtomobilov
Potem ko sta leta 1895 ustanovila podjetje, sta Václav Laurin in Václav Klement najprej uspešno izdelovala navadna in motorna kolesa, potem pa sta leta 1905 predstavila svoj prvi avto, Voiturette A. 115 let kasneje je Škoda dejavna v več kot 100 državah. Leta 2019 so kupcem z vsega sveta prodali 1,24 milijona vozil. Poleg samega podjetja v letošnjem letu jubileje praznujejo tudi nekateri pomembni modeli češkega proizvajalca: Škoda 935 Dynamic iz leta 1935, leta 1960 predstavljena prva
Škoda Octavia Combi, Škoda 110 R iz leta 1970 in prva Škoda Fabia Combi iz leta 2000.

Podobne objave