|

Solidarnostna pomoč ob poplavah

Avgusta 2023 je Slovenija doživela hude poplave, ki je prizadela številna območja, vključno s prebivalci v okrožju Solčava. V teh težkih trenutkih se je izkazalo, kako močna je lahko solidarnostna skupnost, saj se je ekipa avtohiše Pan Jan se je združila v duhu solidarnosti, da bi pomagali tistim, ki so jih prizadele poplave.

V ponedeljek 14. avgusta, na dan solidarnosti, se je 12 sodelavcev iz avtohiše Pan Jan ob 7.uri zjutraj odpravila proti Solčavi. Ob prihodu so se razdelili v skupine in pričeli s čiščenjem travnikov, pašnikov, bankin, cest, ipd.

Pomoč avtohiše Pan Jan je imela velik vpliv na domačine v Solčavi. Poplave so za seboj pustile žalostne obraze in obup, vendar je s čutnimi sodržavljani in prostovoljci prineslo upanje in nasmeh na obraz. Domačini so bili izjemno hvaležni za našo pomoč, kar so izkazali z gostoljubjem. Postregli so nas z domačim zavitkom, nato pa še s toplo malico in okusno domačo orehovo potico.

 

V tem času smo skupnost stopili skupaj in dokazali, da imamo srce, sočutje in voljo za pomoč sodržavljanom. Pokazali smo, da smo lahko enotni in odločni, ko se gre za pomoč. To je pravi duh solidarnosti, ki nas povezuje in nas dela močnejše.

Podobne objave