Novi Kiin kompaktni križanec

Kiin prihajajoči križanec razreda B, ki se bo imenoval Stonic, je kompaktni križanec s pravim evropskim oblikovalskim pečatom. Stonic je privlačen in deluje zelo prepričljivo, svoje vzornike pa je tako po obliki kot uporabnosti našel med velikimi hišnimi SUV modeli.

Ime Stonic je posrečena kombinacija angleških besed Speedy in Tonic, ki se nanašata na prvi in zadnji ton glasbene lestvice. Stonic s tem namiguje, da je živahno vozilo, ki v razredu kompaktnih SUV vozil ponuja nekaj novega in svežega. Podolgovata strešna linija in edinstveni strešni nosilci dajejo vozilu športni pridih, medtem ko neobičajne zadnje luči poudarjajo Stonicovo mladostno in futuristično pojavo. Vozilo ima ostre vodoravne linije z mehko oblikovanimi površinami in v svoj razred
prinaša kompaktne mere ter nizko težišče.

Evropsko oblikovana kabina z ravnimi linijami, gladkimi površinami in geometričnimi oblikami nadaljuje obliko zunanjosti. Stonicova notranjost s pametno odmerjenim in maksimalno izkoriščenim prostorom vsebuje najnovejšo tehnologijo in ergonomijo ter z ‘lebdečim’ HMI (human-machine interface) vmesnikom neopazno povezuje pametni telefon s številnimi funkcijami vozila. Stonic, katerega prodaja se začne v drugi polovici leta, bo najbolj prilagodljiva Kia doslej, tako navznoter kot navzven.

Podobne objave