KIA velika zmagovalka študije o zanesljivosti vozil

Kia Motors je pobrala še eno nagrado za kakovost in zanesljivost, saj je v študiji uglednega podjetja J.D. Power o zanesljivosti vozil za leto 2017 (VDS – Vehicle Dependability Study), ki so jo izvajali med nemškimi kupci, zasedla 1. mesto.

Kia Sportage drugo leto zapored najbolj zanesljiv v svojem razredu
Sportage, evropski prodajni hit, je drugo leto zapored prepričal nemške kupce in z zmago v kategoriji ‘kompaktni SUV’ pometel z vso konkurenco.

14.000 lastnikov vozil v Nemčiji je podalo oceno o 71 modelih
Študija je letos zajela približno 14.000 lastnikov vozil v Nemčiji, ki so ocenjevali zanesljivost 71 modelov 24 avtomobilskih proizvajalcev.

V letošnji študiji podjetja J.D. Power o zanesljivosti vozil, ki beleži kakovost vozil in število okvar na 100 vozil (100 PP), je z nizkim številom težav izstopal Kia Sportage 3. generacije. Kiin evropski prodajni hit je blestel ne le v svojem razredu, temveč med vsemi modeli, saj je z le 77 okvarami na 100 vozil (PP77) dosegel 2. mesto med vsemi 71 modeli vseh 24 znamk vseh razredov, ki se prodajajo v Nemčiji.

Sportage, Kiin najbolje prodajan model v Evropi, je bil za 7 točk boljši od najbližjega konkurenta v svoji kategoriji  kompaktnih SUV modelov. Lansko leto se je ta Kiin model izkazal na vzdržljivostnem testu (100.000 km) slovitih nemških revij Auto Bild in Auto Motor und Sport. Sportage je preizkus prestal brez težav in dosegel najboljši rezultat, ki ga je kadarkoli doseglo testno vozilo.

Študija o zanesljivosti vozil VDS 2017 je Kio ustoličila kot ‘najboljšo avtomobilsko znamko’, z najmanj zabeleženimi težavami med vsemi znamkami. Kia je med 24 ocenjenimi znamkami, edina, ki je imela manj kot 100 točk in je precej pod povprečjem, ki je znašalo kar 151 točk.

Steffen Cost, izvršni direktor Kia Motors Deutschland, je povedal: “Ta dosežek je nekaj na kar mora biti ponosna celotna Kiina ekipa, saj izjemen rezultat ne sloni na oceni maloštevilne žirije, ampak predstavlja mnenje tisočih strokovnjakov, ki svoja vozila poznajo zelo dobro. Kia je znana po svoji 7-letni tovarniški garanciji, ki smo jo s prihodom cee’da predstavili pred 10 leti in jo imajo vsi naši modeli od leta 2010. Rezultati študije o zanesljivosti vozil še enkrat dokazujejo, da našim
strankam popolnoma upravičeno obljubljamo vrhunsko kakovost.”

Kia najboljša tudi v študiji J.D. Power o začetni kakovosti vozil
Kia je nedavno zmagala v študiji podjetja J.D. Power o začetni kakovosti za leto 2017, ki so jo izvedli v ZDA in je bila objavljena konec junija. To je prav tako druga zmaga zapored. Kia je zasedla 1. mesto v 5 od 26 kategorij, kar je največ med vsemi znamkami. Soul (tretja zaporedna  zmaga), Niro in Sorento ter modela Forte in Cadenza – slednja nista naprodaj v Evropi – so zmagovalci v svojih kategorijah. Sportage in Optima sta bila drugouvrščena v svojih kategorijah, medtem ko je
velika luksuzna limuzina Cadenza prejela najvišjo oceno med vsemi 243 modeli, o katerih je oceno podalo več kot 77.000 lastnikov vozil.

Študija J.D. Power VDS 2017 o zanesljivosti vozil v Nemčiji
Mednarodno ugledno podjetje J.D. Power, nastalo leta 1968 v ZDA, od leta 2002 izvaja študijo za nemški trg. V letošnji spletni anketi o zanesljivosti vozil je sodelovalo več kot 14.000 voznikov, ki so podali podrobne ocene o svoji lastniški izkušnji z vozilom, ki ga vozijo več kot 2 leti. Študija je zajela le modele, ki so dobili vsaj 75 ocen. Rezultati so razdeljeni po kategorijah kakovost /zanesljivost, privlačnost in stroški vzdrževanja in temeljijo na številu težav. Od leta 2008 rezultate
študije podrobno objavljajo v nemški reviji AUTO TEST.

Podobne objave