KIA EV9 z dvojno zmago

Kia EV9 je dosegel izjemno dvojno zmago na tekmovanju World Car Awards 2024. Med razglasitvijo v živo na avtomobilskem salonu v New Yorku si je EV9 zagotovil kar dva prestižna naslova – Svetovni avtomobil leta in Svetovno električno vozilo.

EV9 prinaša sodobno prefinjenost in popolnoma električno zmogljivost
Žirija 100 uglednih avtomobilskih novinarjev iz 29 držav je z nagrado na podelitvi World Car Awards pri EV9 prepoznala inovativen dizajn, prostorno notranjost s sedmimi sedeži in konkurenčno ceno. EV9 je zasnovan na platformi E-GMP in predstavlja prvo Kio s četrto generacijo baterijske tehnologije za izboljšano zmogljivost.

EV9 je Kii prinesel četrto in peto zmago na World Car Awards od leta 2020
Program World Car Awards, ki je bil ustanovljen leta 2003, predstavlja vrhunski globalni standard za avtomobilsko odličnost in vodstvo, saj nagrajuje izjemne dosežke v hitro spreminjajoči se avtomobilski industriji. Pred 2024 podelitvijo je Kia osvojila že tri zmage World Car Awards. Telluride je bil izbran za svetovni avto leta, Soul EV pa za svetovni mestni avto leta, oba leta 2020. Leta 2023 pa je Kia EV6 GT prejel naziv svetovni zmogljivi avto leta.

“Zelo smo počaščeni, da je bil EV9 imenovan za Svetovni avtomobil leta in Svetovno električno vozilo. Ta zmaga je dokaz naše neomajne zavezanosti premikanju meja tehnološke in oblikovalske odličnosti. Nadaljnji uspeh modela Kia EV9 nas bo spodbujal, da bomo še naprej zagotavljali izjemna vozila, ki na novo opredeljujejo vozno izkušnjo za stranke po vsem svetu,” je dejal Ho Sung Song, predsednik in izvršni direktor družbe Kia.

Dve zmagi na natečaju World Car Awards dopolnjujeta že tako impresivno zbirko priznanj za EV9 v letu 2024. EV9, Kiin prvi izključno električni SUV s šestimi ali sedmimi sedeži, je od svoje predstavitve prejel številne nagrade, med drugim je zmagal v kategoriji ‘Družinski avtomobili’ na podelitvi nagrad Zlati volan, bil izbran za ‘Severnoameriško uporabno vozilo leta 2024’ ter prejel priznanje za ‘Najboljši Premium SUV’ na Newsweek Autos Awards 2023.

“EV9 je jasen prikaz Kiine vizije in še en dokaz naše predanosti kakovosti. Ta nagrada utrjuje položaj Kie kot vodilnega podjetja na področju rešitev trajnostne mobilnosti, ki presega običajne avtomobile. To čast si delimo z našimi globalnimi ekipami, ki so s svojim trdim delom in predanostjo prispevale k uspehu EV9,” je dejal Sean Yoon, predsednik in izvršni direktor odružnic Kia North America in Kia America.

Podobne objave