Kia Corporation je marca zabeležila globalno prodajo 251.362 vozil

Kia Corporation je marca zabeležila globalno prodajo 251.362 vozil, kar je 8,6-odstotno povečanje v primerjavi z marcem lani. Kiino globalno prodajo so vodili SUV modeli, na čelu s Sportagem (29.505 prodanih primerkov), ki sta mu sledila modela Seltos (ni naprodaj v Evropi) in novi Sorento, ki ga pri nas pričakujemo že ta mesec.

Prodaja v Južni Koreji z 51.011 prodanimi vozili rahlo boljša kot marca lani
Kia je marca v Južni Koreji prodala 51.011 vozil, kar je skorajda enako kot marca lani (51.008). Med kupci je bilo največ zanimanja za velikega enoprostorca Carnivala (9.520 vozil), drugo mesto pa je zasedel že prej omenjeni Sorento s 8.357 prodanimi primerki.

Prodaja izven Koreje glede na marec 2020 poskočila za 11 % na skupno 200.351 vozil
Prodaja izven Koreje je bila marca s prodanimi 200.351 vozili v primerjavi z lanskim marcem višja za 11 odstotkov, največ zaslug za to pa sta imela SUV modela Sportage in Seltos ter Rio (5-vratna kombilimuzina in 4-vratna limuzina). Čeprav se svet spopada s padcem prodaje zaradi pandemije COVID-19, so največji svetovni trgi okrevali. Stabilna prodaja v Indiji, kjer kraljujeta Seltos in še en SUV (model Sonet), je pozitivno vplivala na globalne prodajne podatke.

Kia bo z novimi modeli, kot je npr. EV6 (prvi namenski Kia EV), še okrepila prodajo
Kljub zahtevnejšemu globalnemu poslovnemu okolju bo Kia še naprej osredotočena na uresničevanje srednjeročne in dolgoročne poslovne strategije ‘Plan S’, prenovljene februarja letos, ter na zagon prodaje in dobičkonosnosti, kar bodo omogočili novi modeli, vključno z nedavno predstavljenim prvim namenskim električnim modelom EV6 in limuzino K8. V Koreji je na prvi dan delovanja spletne strani za model EV6 več kot 21.000 strank oddalo spletno predrezervacijo za njegov nakup. V Evropi bo EV6
naprodaj jeseni letos.

Podobne objave